Autor Societat
14 febrer 2016 a 18:00

Dolors Bassa rep el grup promotor ILP de la renda garantida de la ciutadania

2 Flares 2 Flares ×
Escoltar

La consellera ha traslladat el compromís de consensuar un model satisfactori

Reunió // Imatge cedida per la Generalitat

Reunió // Imatge cedida per la Generalitat

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, s’ha reunit amb representants del grup promotor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de la renda garantida de ciutadania. La trobada ha permès a la consellera intercanviar impressions i conèixer de primera mà quin és el model de renda garantida que proposen els impulsors de la ILP.

Cal recordar que la Iniciativa Legislativa Popular es va registrar al Parlament a finals de l’any passat. En les properes setmanes es constituirà la ponència parlamentària que haurà de tramitar la proposta de llei de la renda garantida de ciutadania.

Durant la reunió, la consellera ha traslladat als promotors el compromís de Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de consensuar un model satisfactori i que signifiqui un salt endavant qualitatiu. Bassa ha apel·lat al pragmatisme dels promotors de la ILP i de totes les entitats implicades en el desenvolupament de la proposta perquè els recursos de què disposem són els que són i probablement, d’entrada, no podrem satisfer al 100% les expectatives. Malgrat aquests condicionants, Bassa ha destacat: “L’objectiu prioritari del govern és garantir uns mínims vitals dignes per a totes les persones en situació de pobresa”.

Per això, ha dit la consellera, la prioritat és convertir la Renda Mínima d’Inserció en un dret subjectiu i millorar-ne l’accés. Aquest és un dels punts més importants del pla de xoc, del qual s’hi destinaran 70 milions d’euros més dels que s’hi aporten actualment.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies continuarà demà la seva roda de reunions amb les entitats per intercanviar opinions i consensuar les característiques principals de la futura renda garantida de ciutadania.

2 Flares Twitter 0 Facebook 2 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 2 Flares ×