Autor Societat
9 Febrer 2016 a 14:00

El cinema en català arriba a 45 localitats de Catalunya a través del CINC

L’any passat va rebre 60.000 espectadors

Cinema català // Imatge cedida per la Generalitat

Cinema català // Imatge cedida per la Generalitat

El cinema infantil en català arriba a 45 localitats de Catalunya de la mà del CINC, el programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, que ja té 16 anys d’existència. Amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i diverses institucions, entitats i cinemes, el CINC potencia l’oferta de pel·lícules en català amb una programació de reestrena, preus baixos i àmplia distribució territorial. L’any passat va comptar amb 60.000 espectadors.

El CINC arriba enguany a Agramunt, Badalona, Balaguer, Barcelona, Begues, Bellpuig, Blanes, Cabrils, Castellar del Vallès, Cerdanyola, el Pont d’Armentera, el Vendrell, els Hostalets de Pierola, Falset, Figueres, Girona, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, la Seu d’Urgell, Lleida, Mataró, Mequinensa, Montblanc, Olot, Piera, Platja d’Aro, Reus, Ribes de Freser, Ripoll, Roquetes, Rubí, Sant Andreu de la Barca, Sant Celoni, Sant Cugat del Vallès, Solsona, Tamarit de Llitera, Tarragona, Tàrrega, Vila-seca, Tremp, Vilafranca del Penedès, Vilassar de Dalt i Vielha. Enguany s’hi incorporen Sant Boi de Llobregat i Sant Feliu de Codines. Aquest primer semestre els films més projectats seran Hotel Transsilvània 2, Charlie Brown i Snoopy, Atrapa la bandera, Coco, el petit drac, Del revés, Els Mínions i Home.

Col·laboren en el CINC els ajuntaments d’Agramunt, Balaguer, Begues, Bellpuig, Cabrils, Castellar del Vallès, el Pont d’Armentera, els Hostalets de Pierola, Falset, Figueres, Mataró, Mequinensa, Montblanc, Reus,  Ripoll, Piera, Ripoll, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Codines, Solsona, Tamarit de Llitera, Tàrrega, Tremp, Vielha e Mijaran, Vilassar de Dalt, el Consell Comarcal del Solsonès, els Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona.

Actualment el CINC és possible gràcies a Cines Atrium de Sant Andreu de la Barca, Cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat, Cinema Casal d’Agramunt, Cinema Catalunya de la Vall de Ribes, Cine Centro de Entidades de Tamarit de Llitera, Cine Era Audiovisuau de Vielha, Cine Goya de Mequinensa, Cinemes Guiu de La Seu d’Urgell, Cinema Kubrick de Vilafranca del Penedès, Cinema El Punt de Cerdanyola del Vallès, Cinema Majèstic de Tàrrega, Cines Olot, Cine París de Solsona, Cinemes Reus Palace, Cinemes Texas de Barcelona, Circuit Urgellenc, Cineclub Diòptria, Screenbox Funatic de Lleida, Filmax Granvia de l’Hospitalet de Llobregat, Màgic Megacine de Badalona, Ocine, Teatre-Auditori de Sant Cugat, Teatre-Cinema Armengol de Bellpuig, Teatre-Cinema Comtal de Ripoll, Cinesa, Centre Cívic la Fonteta de Sant Feliu de Codines, La Cate Espai Cultural de Figueres, Espai Cultural La Lira de Tremp, La Massa Centre de Cultura de Vilassar de Dalt, Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler de Rubí, Biblioteques de Mataró, Teatre El Goula-Centre Cívic El Roure de Begues, Amics del Cinema de la Vall de Ribes, Pere Vila Audiovisuals i Movi-cine.

Els exhibidors cinematogràfics que vulguin incorporar-se al CINC poden posar-se en contacte amb la Direcció General de Política Lingüística a través de  cinema.dgpl@gencat.cat

Tota la programació del CINC es pot consultar al portal Cinema en català

Switch to mobile version