Autor Política
10 febrer 2016 a 18:00

El Pla de Govern vol avançar cap a un país més just i equitatiu

1 Flares 1 Flares ×
Escoltar

El document també aprofundirà encara més en la transparència i la rendició de comptes

Imatge del web de Pixabay

Imatge del web de Pixabay

El Govern ha aprovat iniciar l’elaboració del Pla de Govern i dels plans departamentals per a l’XI legislatura, que seguiran els objectius prioritaris detallats pel president Puigdemont durant el debat d’investidura del passat 10 de gener de 2016 al Parlament.

El nou Pla de Govern, que ha de guiar l’acció governamental aquesta legislatura, prioritzarà les línies d’actuació plasmades en el programa electoral de Junts pel Sí per a les eleccions del 27 de setembre passat i el pla de xoc acordat entre els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP.

El full de ruta del Govern per a la propera legislatura presenta una singularitat respecte als anteriors: l’assumpció que el progrés social i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania va indestriablement lligada a l’exercici de la plena sobirania del poble català i a disposar de les eines que té qualsevol estat democràtic per exercir-la.

L’acció política del Govern en relació amb el procés nacional estarà al servei de l’enfortiment de l’estat del benestar, ja que la principal raó per caminar cap a l’estat propi és avançar cap a un país més just i equitatiu, consolidar una recuperació econòmica al servei de la creació d’ocupació estable i de qualitat i reforçar els valors democràtics, amb un alt nivell de transparència i participació.

D’acord amb això, els eixos d’actuació que inspiraran el Pla de Govern són els següents:

  • Un país més just: garantir i crear un nou estat del benestar per a tothom.
  • Un país amb més i millor feina: una economia al servei de les persones.
  • Un país amb bones pràctiques: ciutadania i regeneració democràtica.

El document també vol aprofundir encara més en el decurs d’aquesta legislatura en la transparència i en la rendició de comptes com a normes de relació del Govern de la Generalitat amb la ciutadania.

L’acord aprovat inclou autoritzar el Departament de la Presidència a dictar les instruccions necessàries per tal de procedir en el termini més breu possible a la l’elaboració del Pla de Govern.

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×