Autor Societat
28 febrer 2016 a 16:00

La Diputació destina 15,8 MEUR al finançament de programes locals

1 Flares 1 Flares ×
Escoltar

El programa inclou vuit recursos econòmics

Catàleg de Serveis 2016 // Imatge del web

Catàleg de Serveis 2016 // Imatge del web

La Diputació de Barcelona ha aprovat el nou fons de prestació valorat en 15’8 MEUR i destinat al finançament de programes locals, en el marc del Catàleg de Serveis 2016. Aquest programa inclou vuit recursos econòmics que es distribueixen per criteris objectius, com són la població o l’extensió del territori.

La Diputació de Barcelona, en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, dóna suport als governs locals a través de diferents instruments de cooperació. Un d’aquests instruments és el Catàleg de serveis que s’aprova, periòdicament, amb la finalitat de satisfer les necessitats manifestades pels governs locals.El Catàleg del 2016 té per objecte reforçar les competències locals i oferir respostes efectives al conjunt de la ciutadania. Per aquesta raó, a fi de reequilibrar l’asimetria territorial, el Catàleg presta una atenció especial als municipis petits i als consells comarcals, i impulsa un model de desenvolupament integral basat en el suport al municipalisme, la diversificació econòmica i el progrés social.

El Catàleg 2016 disposa d’un total de 231 recursos orientats a garantir la cohesió social i l’atenció a les persones, a afavorir el desenvolupament econòmic local, a fomentar l’ocupació i a fer possible l’equilibri territorial i la sostenibilitat ambiental, sempre amb la voluntat última de reforçar l’autonomia dels governs locals.

La Diputació impulsa projectes de suport als serveis socials bàsics, al desenvolupament de programes socials i a programes educatius de la demarcació. També es treballa pel desenvolupament dels programes culturals; així com per enfortir l

A través d’aquest nou programa, la corporació també impulsa les oficines tècniques laborals, dinamitza el teixit empresarial de productes alimentaris locals; i proveeix als governs locals d’equips per a la digitalització i de sistemes d’emmagatzematge.

Amb la voluntat de millorar els tràmits administratius, els governs locals podran fer l’acceptació de l’ajut de forma telemàtica a través del Portal de tramitació i fins al 31 de maig.

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×