Autor Societat
12 febrer 2016 a 18:00

La grip es manté en estat baix a Catalunya

1 Flares 1 Flares ×
Escoltar

La taxa de síndromes gripals es va situar als 187 per 100.000 habitants

Epidemia de grip

Epidemia de grip

L’epidèmia de la grip a Catalunya es manté en fase de baixa intensitat però està estesa per tot el territori. Durant l’última setmana, de l’1 al 7 de febrer, la taxa de síndromes gripals ha estat de 187,43 per 100.000 habitants. D’aquesta manera i per segona setmana consecutiva s’ha situat per sobre del llindar epidèmic, establert aquesta temporada als 106,5 casos per 100.000 habitants, segons el Pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC) de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).
Pel que fa als ingressos greus pel virus de la grip en els hospitals de la xarxa sentinella, durant l’última setmana se n’han produït 20 i, des de l’inici de la temporada un total de 70, el 94% dels quals corresponen a persones que no estaven vacunades.
Durant la darrera setmana, -del 4 al 10 de febrer-, els professionals de la xarxa pública han atès un total de 66.686 urgències hospitalàries, un 0,89% més que la setmana anterior. D’aquestes urgències, 6.310 han acabat amb ingrés, cosa que suposa un descens del 0,35% respecte fa una setmana segons els indicadors del Pla Integral d’Urgències de Catalunya (PIUC).
 
Tot i així, si comparem l’activitat dels hospitals infantils amb la setmana anterior, s’observa un petit increment tant de les visites com dels ingressos. Aquesta última setmana han atès 4.001 urgències (augment d’un 1,86%), de les quals 369 han ingressat (increment d’1,10%).
L’activitat dels Equips d’Atenció Primària i l’activitat domiciliària continua estable respecte la setmana anterior. S’han registrat 736.544 visites als EAP i 23.523 als domicilis, que suposen un augment d’un 0,21% i un 0,11% respectivament.
Pel que fa als centres d’atenció continuada, les visites s’han incrementat un 1,51% respecte la setmana anterior arribant a les 42.650, però en canvi, han disminuït les visites domiciliàries d’aquests centres un 0,57%, situant-se a les 2.457.
Finalment, durant la setmana anterior, el 061 CatSalut Respon ha atès 27.431 incidents, dels quals 2.091 van requerir enviar un metge a domicili (un increment d’1,11%).
És important que la població utilitzi el dispositiu assistencial més adequat per al seu problema de salut. La major part dels processos virals respiratoris remeten espontàniament, amb pocs dies de durada i amb símptomes d’intensitat lleu o moderada, i habitualment no requereixen atenció sanitària. En cas de dubte, cal que els ciutadans truquin al 061 CatSalut Respon, on un equip de metges, infermers i tècnics donaran resposta als dubtes de salut i els oferiran consells sanitaris.
La millor manera de protegir de la grip, reduir-ne les complicacions i evitar-ne la propagació, és la vacunació i seguir unes bones pràctiques d’higiene. Això ajuda a disminuir la transmissió del virus i és l’acció més eficaç per protegir-se’n i protegir-ne els altres.
Més informació al 061 CatSalut Respon, el telèfon de Salut de Catalunya, les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.
1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×