Autor Societat
15 febrer 2016 a 14:00

L’empresa MiniBatt presenta el primer carregador per a mòbils invisible i sense fils

1 Flares 1 Flares ×
Escoltar

La companyia de Granollers ho farà al Mobile World Congress

Carregador invisible // Imatge cedida per la Generalitat

Carregador invisible // Imatge cedida per la Generalitat

L’empresa catalana MiniBatt presentarà a l’onzena edició del Mobile World Congress (MWC) el primer carregador del món per a mòbils invisible i sense fils. La companyia, de 9 treballadors i de Granollers, donarà a conèixer aquest producte a la fira de mòbils més important del món des de l’Estand Catalonia, l’espai que la Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, posa a disposició de les empreses catalanes al congrés.
Es tracta d’un disc de 80 mil·límetres que es pot ubicar, connectat a la corrent, sota qualsevol taula o superfície de fusta, plàstic o vidre, fet que el fa invisible per a l’usuari. Per carregar la bateria del mòbil només cal col·locar-lo sobre la taula, damunt d’un adhesiu que indica la zona de càrrega. D’aquesta manera, el dispositiu mòbil no es connecta a cap aparell ni és necessari un contacte físic amb el carregador.
Segons el gerent de MiniBatt, Jordi Gilberga, “Comencem a comercialitzar el producte a fabricants de mobiliari, restaurants, oficines, gestors d’estacions o sales d’espera, és a dir, aquells espais on sigui útil per l’usuari tenir un carregador a mà”. A més, assegura:  “És importantíssim ser presents en aquesta fira per donar a conèixer els nostres productes: durant quatre dies podrem presentar-los als professionals amb més poder de decisió del món en el sector de les TIC”.
En un principi, l’empresa es dedicava a fabricar components per a l’automoció. El 2012 va haver-hi un canvi generacional en la gestió de l’organització i es va començar a treballar en el camp de les bancs d’energia portàtils que permeten posar en marxa una bateria descarregada d’un cotxe. Gilberga explica: “Va ser en aquest moment quan vam veure que aquest dispositiu, petit i amb un disseny modern, també podia carregar mòbils”. Amb la incorporació de la tecnologia que permet carregar els mòbils d’última generació sense cables, l’empresa va apostar per aquest sector i va tenir la idea d’amagar el carregador per fer-lo invisible.

 

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×