Autor Economia
3 febrer 2016 a 18:00

PIMEC fa una valoració positiva sobre l’atur

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Disminueix a tots els sectors i demarcacions en termes interanuals

PIMEC valoració atur // Imatge cedida per PIMEC

PIMEC valoració atur // Imatge cedida per PIMEC

Amb les dades relatives a l’atur registrat i l’afiliació mitjana publicades pel Servei Públic d’Ocupació Estatal i l’Enquesta de Població Activa publicada per l’Institut Nacional d’Estadística:

 PIMEC valora positivament la tendència que se segueix observant en el nombre de persones inscrites als registres d’atur, el qual disminueix a tots els sectors i demarcacions catalanes en termes interanuals, en percentatges més alts que al conjunt de l’Estat.

Complementàriament a les dades d’atur registrat, l’enquesta de població activa (EPA) de tancament d’any mostra que aquesta reducció no ha estat homogènia a tots els col·lectius: els aturats disminueixen més entre els joves i els homes, i menys els majors de 45 anys i entre les dones.

 Destaca la notable reducció interanual al sector de la construcció (-19,7%) i de la indústria (-15,4%), en percentatges molt semblants a totes les demarcacions catalanes.

Per últim, la patronal lamenta l’endarreriment en la formació del govern de l’Estat, que és qui té a les seves mans l’instrumental per a aplicar polítiques laborals, i demana al nou govern de la Generalitat que prioritzi les polítiques actives amb l’objecte de consolidar la millora l’ocupació.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×