Autor Ensenyament
29 març 2016 a 18:00

Demà comença la preinscripció als centres educatius

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Per als ensenyaments de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria

Escola Bellaire // Imatge cedida per l'Escola

Escola Bellaire // Imatge cedida per l’Escola

Demà comença la preinscripció escolar, que es podrà dur a terme fins el proper 7 d’abril,  per als ensenyaments de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria. La majoria de sol·licituds de preinscripció seran pel primer curs de l’educació infantil de segon cicle (P3), que és quan els nens i nenes comencen a assistir a les escoles, i el primer curs d’ESO, que és quan inicien els estudis als instituts. La matriculació es realitzarà del 13 al 17 de juny per als alumnes d’infantil, primària i primer d’ESO i, entre el 27 de juny i l’1 de juliol, per als de segon, tercer i quart d’ESO.

Per al curs 2016-2017 s’ ofereixen 75.940 places a P3 i 81.720 a 1r d’ESO. Aquests càlculs s’han realitzat en base a una ràtio de 25 alumnes a P3 i 30 a 1r d’ESO però la ràtio definitiva la determinarà el nombre de matrícules a cada escola.

Es creen cinc nous centres: l’Escola Les Bases de Manresa, l’Escola Entença a l’Eixample de Barcelona, l’Escola La Sagrera a Sant Andreu de Barcelona, l’Escola de Mont-ral i l’Escola Sant Cugat. També per fusió de dues escoles es crea l’Escola Torre Queralt de Lleida. Pel que fa als ensenyaments secundaris obligatoris, es creen l’Institut Maria Espinalt a Sant Martí de Barcelona, l’Institut Escola Marta Mata de Torelló i l’Institut de Barberà del Vallès.

En relació als criteris d’admissió dels alumnes, s’incorpora enguany una novetat pel que fa a la puntuació per a obtenir prioritat en l’accés a una plaça, específicament pel que respecta a l’adscripció de centres. La novetat és que només es consideraran centres únics a efectes de preinscripció quan l’adscripció sigui d’una única escola a un únic institut. D’aquesta manera s’aconsegueix que en casos d’adscripció múltiple -de diverses escoles a diversos instituts- l’existència de germans en el centre només atorgui prioritat per a l’accés a aquell centre en concret

 De cara al curs 2016-17 s’amplia el pla experimental per a la implantació del 1r cicle d’educació infantil en escoles rurals. Concretament, s’incrementen 64 llars d’infants a les set ja existents el curs passat. Es du a  terme en municipis amb baixa densitat de població, amb un nombre d’infants d’1-3 anys molt reduït, i sempre amb el compromís de l’ajuntament i l’acord del centre educatiu i les famílies.

 Un altre pla pilot que s’amplia és el corresponent a la jornada contínua a algunes escoles d’educació infantil i primària. Així doncs, per al curs vinent es prorroga aquesta organització horària a 7 centres que ja participaven en el pla pilot 2012-15 i està previst un increment de 18 escoles que s’acullen enguany al pla pilot 2016-19. Les escoles que participaran en el pla pilot garanteixen l’equitat als alumnes i compleixen els criteris específics establerts que consten amb l’acord de tota la comunitat educativa.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×