Autor Societat
31 març 2016 a 10:00

El Govern aprova la creació del Programa d’Orientació Professional Personalitzada del SOC

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Permetrà la incorporació de 110 tècnics de gestió

Programa d'Orientació Professional Personalitzat // Imatge del web de la Generalitat

Programa d’Orientació Professional Personalitzat // Imatge del web de la Generalitat

El Govern ha aprovat la creació del Programa d’Orientació Professional Personalitzada del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), que permetrà la incorporació de 110 tècnics de gestió que portaran a terme les seves tasques a les oficines de treball durant tres anys, des de l’1 de maig d’enguany fins al 30 d’abril de 2019. Les noves incorporacions assessoraran individualment les persones en atur per ajudar-los a trobar una feina.

El nou Programa d’Orientació Professional Personalitzada aplicarà un sistema de tutorització i seguiment específic de les persones beneficiàries per avaluar l’efectivitat dels itineraris professionals recomanats per adaptar-los en funció dels seus resultats amb l’objectiu de millorar la seva eficiència.
Aquests tècnics es distribuiran territorialment als diferents centres de treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, segons indica el mateix Programa, i es distribuiran de la manera següent:
•          84 orientadors oficines de treball.
•          14 orientadors Aula Activa.
•          8 tècnics de suport transversal orientació.
•          4 tècnics àrea de serveis a l’empresa.
La tasca d’aquests professionals és identificar adequadament les competències i potencialitats de les persones demandants d’ocupació i dissenyar els itineraris formatius professionals per millorar-ne l’ocupabilitat i incrementar les possibilitats de trobar una feina.
El cost econòmic previst és de 11.245.093 milions d’euros per 110 tècnics de gestió per tres anys (de l’1 de maig de 2016 al 30 d’abril de 2019). Aquest cost es finançable a través del Programa Operatiu Regional de Catalunya del Fons Social Europeu pel període 2014-2020.

La creació d’aquest nou Programa d’Orientació Professional Personalitzada es fa d’acord amb la nova Llei 13/2015, d’ordenació del sistema d’ocupació i del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya que, entre d’altres coses, estableix que les persones demandants d’ocupació han de disposar d’un servei integral en la xarxa ocupacional, mitjançant les oficines de treball, i garantir un guiatge personalitzat i un assessorament tècnic de qualitat.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×