Autor Societat
26 març 2016 a 16:00

Els Bombers demanen precaució al realitzar activitats al medi natural

1 Flares 1 Flares ×
Escoltar

Durant aquests dies de Setmana Santa

Els Bombers recorden els seus consells de seguretat per a les sortides a la muntanya

Els Bombers recorden els seus consells de seguretat per a les sortides a la muntanya // Imatge del web de la Generalitat

Com és habitual, durant aquests dies de Setmana Santa, hi ha un notable increment de practicants d’activitats al medi natural arreu del país. Un increment que sovint va acompanyat d’un augment del nombre de rescats.
En aquest sentit, al llarg dels dies festius de l’any passat (de divendres Sant fins dilluns de Pasqua) els Bombers de la Generalitat van atendre 18 serveis de rescats de muntanya, quatre més respecte al mateix període de 2014.
Per això, des de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), es vol recordar que és molt important tenir en compte les mesures de seguretat bàsiques per evitar accidents i seguir amb atenció les informacions meteorològiques. Així mateix, cal tenir present, de cara a les activitats relacionades amb la neu, el risc d’allaus i extremar les precaucions específiques al respecte.
Així, per tal de minimitzar els riscos a la muntanya, seguiu aquests consells:
 
·         Abans de començar l’activitat: Informeu-vos de les condicions meteorològiques i de la possible evolució del temps, així com del risc d’allaus.Planifiqueu l’activitat i tingueu molt en compte la seva possible durada. Si no aneu acompanyats, informeu algú de l’activitat que heu previst, del recorregut i de l’horari aproximat. Cal que porteu telèfon mòbil, l’equipament i el material adequat a l’activitat que voleu fer. En especial, davant la possibilitat que es faci fosc, és molt important dur un llum frontal de led i roba d’abric.
 
·         Durant la marxa: mantingueu el contacte amb la resta de companys,fixeu punts de referència en el recorregut per orientar-vos, hidrateu-vos sovint, mengeu aliments energètics i, si fa fred, no deixeu de caminar.
 
·         En cas d’accident: Mantingueu la calma i truqueu al telèfon d’emergències 112. Les trucades a aquest servei es poden fer fins i tot des de telèfons mòbils que no tenen saldo. Cal que sigueu molt precisos amb el missatge que transmeteu i dir el lloc de l’accident; el nombre de persones accidentades i l’edat; la situació de l’accidentat (si està ferit, conscient, si sagna i si respira) i precisar les condicions meteorològiques del lloc de l’accident.
1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×