Autor Societat
16 Març 2016 a 14:00

Josep Oliu: “Les bones idees i les il·lusions són la manera de millorar la nostra economia i societat”

La presentació del llibre Capitans Comerç ha tingut lloc a la Torre Banc Sabadell

Presentació Capitans Comerç // Imatge cedida pel Banc Sabadell

Presentació Capitans Comerç // Imatge cedida pel Banc Sabadell

A l’auditori de la Torre Banc Sabadell a Barcelona ha tingut lloc la presentació del llibre Capitans del Comerç (Mobil Books), del periodista i escriptor Joan Safont. Ha assistit a l’acte una nodrida representació del teixit comercial català, protagonista del llibre, i ha estat encapçalat pel president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i el president de Banc Sabadell, Josep Oliu.

Capitans del Comerç és una obra dedicada al sector del retail que forma part de la sèrie Capitans i que es va presentar fa dos anys amb el llibre Capitans d’Indústria. El volum actual recull les històries d’una cinquantena de famílies empresàries com ara els Cottet, Novell, Querol, Santiveri i Tous, entre altres importants cognoms que amb el seu treball, esforç i perseverança han format part de la realitat comercial del país. Capitans del Comerç també vol retre un homenatge a l’empenta de tots aquells empresaris que van fer possible que el 1886 es creés a Barcelona una institució tan rellevant com la Cambra de Comerç, fent bo el tòpic tan estès que els catalans han estat i són uns bons comerciants.

En el seu parlament, Josep Oliu ha posat en valor totes aquestes empreses i generacions de famílies perquè darrere del seu èxit hi ha històries d’il·lusions. El president de Banc Sabadell ha fet èmfasi en el valor d’aquest entusiasme a l’hora d’endegar un projecte i ha conclòs que les bones idees i les il·lusions són la manera de millorar la nostra economia i societat.

L’editor de Capitans del Comerç, Xavier Cambra, i l’autor, Joan Safont, han recordat la història del tarannà comercial i empresarial de Catalunya. Una manera de ser caracteritzada per la capacitat de superació i la perseverança de les persones que han engegat negocis i que han sabut fer de les pedres, pans. Xavier Cambra, ha remarcat: “És necessari que el país tingui bones institucions financeres i bons polítics per afavorir el desenvolupament d’un teixit empresarial fort, però el més important és tenir bons capitans, ja sigui en el terreny comercial o industrial, i vosaltres ho sou”.

El president de la Generalitat, Carles Puidemont, ha destacat que el comerç condiciona la geografia urbana i social del país, i configura noves centralitats de les ciutats. Ha subratllat que els capitans del comerç són el millor exemple del caràcter de Catalunya per la seva capacitat d’adaptació i d’innovació respecte als canvis socials o tecnològics que es generen. També ha valorat l’actitud tossuda, dialogant i persistent d’empresaris i comerciants perquè el batec de l’economia i del comerç són el batec del país, i ha acabat dient que l’obligació dels governs és que la seva acció serveixi per a aquest propòsit, el del desenvolupament econòmic.

 

Switch to mobile version