Autor Societat
30 març 2016 a 14:00

La Cecot denuncia la falta de recursos a l’administració de Justicia

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

La patronal també afirma que els temps empresarials i econòmics no obeeixen als temps polítics

Justícia // Imatge del web pixabay

Justícia // Imatge del web pixabay

Que l’administració de justícia té un problema d’excés de burocràcia, d’ineficiència en els processos i de manca de recursos és quelcom intuït a nivell general i un fet expressat públicament en més d’una ocasió pel sector empresarial a raó de l’experiència de les pròpies empreses amb els jutjats.

El que no havia passat fins ara és que la pròpia administració de justícia justifiqués per escrit aturar recursos contenciosos-administratius per la “impossibilitat material de tramitar la gran quantitat de recursos que rep l’administració judicial”. Així ho han fet saber algunes empreses associades que van fer la reclamació del retorn de l’anomenat Cèntim Sanitari i que han rebut una notificació de l’administració de justícia, concretament de la sala tercera del tribunal suprem, que informa que l’administració de l’estat ha recorregut la reclamació i que deixa en suspens la tramitació per impossibilitat de gestionar-les.

Enric Rius, assessor financer i fiscal de la Cecot, afirma: “Parlem d’un problema de falta de mitjans que provoca alts nivells de lentitud en tots els processos que duu a terme l’administració judicial”. També explica: “El temps és quelcom molt important pel món de l’empresa”. Una administració lenta perjudica a tots els ciutadans i especialment a les empreses que necessiten respostes ràpides als seus problemes i més en uns entorns tant canviants com els que estem experimentant durant els últims anys.

Segons la Cecot, la resposta que ha donat l’administració judicial pel que fa a la devolució del cèntim sanitari evidencia que el Tribunal de Justícia no dóna l’abast i que es troba en una situació greu una realitat que fins el moment era coneguda però que no constava per escrit. L’any 2014 la Cecot ja va denunciar que el col·lapse del sistema judicial en els processos concursals estava accelerant el tancament d’empreses que entraven en concurs de creditors en comptes d’ajudar-les a reeixir, que era l’objectiu de la Llei Concursal. Segons la Llei en 48 h els jutges havien d’acceptar o denegar un concurs de creditors, però des de la Cecot es van detectar casos de més de dos mesos perquè un jutge del mercantil tingués l’expedient i prengués una decisió. En molts casos les empreses havien tancat abans de resoldre l’expedient.

Per la patronal catalana, no es tracta d’un problema d’ineficiència del cos funcionarial si no més aviat un problema greu de gestió i falta de recursos i proposa dotar de més recursos tecnològics i econòmics al sistema judicial per tal de posar fi a la saturació del sistema.

A més, això s’ha de fer ràpid perquè els temps empresarials i econòmics no obeeixen als temps polítics. Cada dia és vital en la vida i la subsistència d’una empresa.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×