Autor Societat
7 març 2016 a 16:00

La Diputació de Barcelona impulsa la campanya Feminitzant el món local

1 Flares 1 Flares ×
Escoltar

L’objectiu és fomentar la sensibilització

Feminitzant el món local // Imatge cedida per la Diputació

Feminitzant el món local // Imatge cedida per la Diputació

Sota el lema, “Feminitzant el món local”, la Diputació de Barcelona, a través de l’Oficina de Polítiques d’Igualtat i Drets Civils de l’Àrea d’Atenció a les Persones, impulsa una campanya per commemorar el Dia Internacional de les dones que permetrà, entre d’altres coses, facilitar als municipis de la demarcació de Barcelona el desenvolupament de les activitats de sensibilització. Això vol dir posar a l’abast dels ajuntaments un seguit de materials comunicatius que contribueixin a la difusió del missatge i del compromís vers la igualtat de gènere.

La Diputació de Barcelona ha creat un espai web on els ajuntaments poden descarregar-se tots els materials de difusió de la campanya amb l’objectiu principal de commemoració del Dia Internacional de les dones però també, per fomentar la sensibilització davant la ciutadania; reforçar les polítiques d’igualtat i ciutadania com a eina clau per a la construcció d’una societat igualitària, democràtica i justa; i fer visible el paper de les dones com a creadores de vincles i sustentadores del teixit social de la vida quotidiana.

La Diputació de Barcelona també ha elaborat un manifest a favor del Dia Internacional de les dones en el qual destaca la importància de l’aprovació de la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes (Llei 17/2015) que marca el compromís polític i la necessitat de fer el desplegament dels recursos necessaris per implementar-la. El text acaba citant el compromís de la corporació amb el món local per la defensa de la igualtat i la llibertat de les dones així com el reconeixement del seu llegat,claus per construir una societat més justa i digna per tothom.

Exposició Cartells commemoratius 1914-2016

Ja es pot visitar a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona (c/ Sant Pere més Baix, 7), l’exposició de cartells commemoratius del Dia Internacional de les dones, que recull cartells des de 1914 i fins a l’actualitat, amb l’interès d’acostar a la ciutadania el significat i la transcendència de la data del 8 de març. La mostra estarà oberta al públic fins al 24 de març.

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×