Autor Cultura
24 març 2016 a 14:00

La Setmana Santa

1 Flares 1 Flares ×
Escoltar

Dijous i Divendres Sant

setmanasanta-penitents. Imatge extreta de festes.org

En el calendari cristià, Dijous Sant (que fins fa uns anys no era laborable o totalment laborable) ja està farcit de processons arreu del País com per exemple la Nit de Silenci a Mataró amb els Armats i a partir de mitjanit la dansa de la mort a Vergés i Manresa i el Via Crucis a Tarragona on durant tota la nit hi ha un seguit d’actes que acaben amb la Processó del Sant Enterrament el  Divendres Sant.

Es el Divendres Sant quan es commemora la mort de Jesucrist a la Creu (la seva crucificació) i, religiosament, es un dia de dol absolut que comença amb un via crucis silenciós de bon matí, i a la tarda després d’oficiar la funció litúrgica i altres actes de dol, es surt de processo a molts indrets com la Processo dels Gremis a Manresa, La Renglereta a Arenys de Mar, i també a Sabadell i Badia . No obstant a Catalunya i més concretament a L’Hospitalet de Llobregat es duu a terme la única processo laica del País a càrrec de la confraria dels 12+1. A més, durant aquest dol, no s’oficien Misses i les imatges de Sants i Mare de Deu es troben tapades

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×