Autor Sanitat
19 març 2016 a 14:00

L’epidèmia de la grip comença a descendir

5 Flares 5 Flares ×
Escoltar

Ha disminuït sobretot en els menors de 15 anys

Una dona amb grip

Una dona amb grip / Imatge del web Pixabay

L’activitat gripal a Catalunya ha començat el seu descens, tot i que encara es manté a nivells entre moderats i alts, segons el Pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC) de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT). Durant la setmana del 7 al 13 de març, la taxa de síndromes gripals s’ha situat als 313 casos per 100.000 habitants, havent assolit la setmana anterior el pic epidèmic de la grip per aquesta temporada amb 358,8 casos.
La taxa d’incidència ha disminuït especialment en els menors de 15 anys i pel que fa als ingressos greus pel virus de la grip A i B en els hospitals de la xarxa sentinella, durant l’última setmana se n’han produït 16, i des de l’inici de la temporada un total de 358, dels quals el 93% són persones amb algun factor de risc i el 87% no estaven vacunades.
Activitats als centres sanitaris
Durant la setmana del 10 al 16 de març, els professionals de la xarxa pública han atès un total de 69.894 urgències hospitalàries, un 1,3% menys que la setmana anterior. D’aquestes urgències, 6.211 han acabat amb ingrés, cosa que suposa un descens d’un 4,72% respecte fa una setmana segons els indicadors del Pla Integral d’Urgències de Catalunya (PIUC).
Les urgències als hospitals infantils també han disminuït lleugerament si comparem les dades amb la setmana anterior. En total s’han atès 4.322 urgències, un descens d’un 0,55%, de les quals 332 han acabat amb ingrés (un descens d’un 7,78%).
Pel que fa l’activitat als Equips d’Atenció Primària i la domiciliària, s’han registrat 769.040 visites als EAP i 24.690 visites als domicilis, un descens del 0,15% i del 0,33%, respectivament.
També l’activitat als centres d’atenció continuada s’ha mantingut gairebé igual respecte la setmana anterior. Així, s’han fet 46.926 visites (un petit augment d’un 0,51%). En canvi, han disminuït les visites domiciliàries d’aquests centres un 6,29%, arribant a les 2.414.

 

5 Flares Twitter 0 Facebook 5 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 5 Flares ×