Mona de Pasqua tradicional
Ingredients:
1/2 kg – Farina
75 g – Sucre
50 g – Mantega
3 – Ous
10 gr. – Sal
1 – Pell de llimona ratllada
50 g. – Llevat premsat
Llet
Per fer el guarniment:
Ous durs
Oli
Ou batut
Introducció:
Aquesta preparació també rep el nom de garlandes o cristines.
Preparació:
Amasseu la farina amb el sucre, els ous, la sal, el llevat, la mantega i la ratlladura de llimona.
Aneu afegint-hi llet de mica en mica, fins formar una massa homogènia i que es desenganxi de les mans.
Deixeu-la reposar 30 minuts.
Formeu un pa rodó i en el mig feu-hi un forat, i aneu-lo engrandint fins a formar una corona.
Pinteu-lo amb oli i repartiu-hi per sobre, clavant-los, els ous durs amb clova.
Pinteu-ho amb ou batut i empolvoreu-hi sucre per sobre.
Deixeu-ho fermentar uns 20 minuts i poseu-ho al forn a 170º uns 45 minuts.
Font: Corpus Culinari Català