Autor Societat
14 Abril 2016 a 10:00

El Govern distingeix amb la Creu de Sant Jordi 27 personalitats i 13 entitats

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya

Creu Sant Jordi // Imatge del web de la Generalitat

Creu Sant Jordi // Imatge del web de la Generalitat

El Govern ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 13 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.
 
Les 27 personalitats que rebran la distinció en l’edició d’enguany són: Ignasi- Aurelii Argemí Roca, Enric Argullol i Murgadas, Emili Armengol i Abril, Josep Bastons Fàbrega, Joan Salvador Beltran i Cavaller, Mercè Boada i Rovira, Òscar Cadiach i Puig, Carles Canut i Bartra, Bonaventura Clotet i Sala, Carles Colomer Casellas, Josefa Contijoch Pratdesaba, Sol Daurella i Comadrán, Josep Enric Llebot Rabagliati, Jordi Llovet Pomar, Guillem López i Casasnovas, Maria Victòria Molins Gomila, Josep Navarro Vives, Ada Parellada i Garrell, Artur Quintana i Font, Josep-Enric Rebés Solé, Joandomènec Ros i Aragonès, Josep Santacreu i Bonjoch, Josep Sendra i Navarro, Carles Taché Mitjans, Kikuro Tani, Mateo Valero Cortés i, Mariàngela Vilallonga Vives.
 
Pel que fa a les 13 entitats guardonades amb la Creu de Sant Jordi són: Acadèmia Tastavins del Penedès, Associació Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta, Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC),Consell Cultural de les Valls d’Àneu, Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), Festival Internacional de Música Castell de Peralada, Fundació La Marató de TV3, Fundació Pere Tarrés, Fundació Vila Casas, Institut Ramon Muntaner de Figueres, 

Lluïsos d’Horta, Revista de Catalunya i, per últim, Sala Cabanyes, Secció Teatral del Centre Catòlic de Mataró.
Si voleu tenir més informació cliqueu aquí 
Switch to mobile version