Autor Societat
27 Abril 2016 a 18:00

Gonzàlez ha valorat positivament els resultats econòmics i l’evolució de socis

Les previsions de la patronal que apunten a una millora de l’activitat

Assemblea PIMEC // Imatge cedida per PIMEC

Assemblea PIMEC // Imatge cedida per PIMEC

Amb motiu de l’Assemblea General de l’entitat, el president de PIMEC, Josep González, ha fet balanç del 2015 davant dels mitjans de comunicació per explicar les principals accions que ha dut a terme la patronal. En aquest sentit, ha valorat positivament els resultats econòmics i de l’evolució de socis, tot destacant que la informació de caràcter econòmic, pressupostari i estadístic de l’entitat es pot consultar a través del web de PIMEC, seguint els nostres valors d’independència, honestedat i transparència.

Josep González ha valorat el context econòmic actual, així com l’estat de les pimes a Catalunya, deixant palès que de moment el refredament de l’economia global no ha tingut un trasllat clar en els principals indicadors macroeconòmics. En aquest sentit, s’ha referit a les previsions de la patronal que apunten a una millora de l’activitat, increment de les exportacions, majors inversions i increment de plantilles. De manera que fins i tot en el cas que es produeixi un refredament més sever, la tendència es preveu positiva.

Davant d’unes previsibles eleccions generals al juny, ha apuntat: “Sempre hem dit que no ens preocupen els processos electorals sempre i quan es governi des del primer fins l’últim dia, però tants mesos d’incertesa sí que poden afectar l’economia”

González també ha anunciat: PIMEC posarà de manifest davant la Comissió Europea que Espanya no ha transposat la directiva europea de la contractació pública, que té una clara orientació a facilitar la participació de les pimes i un paper clau en l’Estratègia Europa 2020”. El president de PIMEC ha afegit que l’avantprojecte espanyol no té en compte la possibilitat que marca la Directiva Europea de pagament directe als subcontractistes. Tampoc deixa clara l’obligació de la divisió en lots i, per tant, comporta confusió i inseguretat jurídica i permet a les grans empreses continuar amb el monopoli de la contractació pública.

Finalment, el president de PIMEC ha reiterat que calen mesures “reals de reindustrialització”.

 

Switch to mobile version