Autor La recepta
19 Abril 2016 a 12:00

Tarrina de verdures amb Sobrassada de porc negre de Mallorca

5.0.2

Ingredients:
  • 1 manat – Espinacs cuits i escorregut
  • 50 gr – Farina fluixa
  • 1 – Ceba tallada ben fina
  • 1 – Porro tallat ben fi
  • 200 gr – Pastanagó rallat
  • 1 dl – Oli d’oliva
  • 100 gr – Sobrassada
  • 2,5 dl – Nata
  • 2 dl – Brou vegetal
  • 4 – Ous
  • 1 llesca – Pa mullat amb llet
  • Sal, pebre blanc mòlt i nou moscada
  • Fulles de lletuga (vàries classes) i salsa de maionesa
Preparació:

Ofegar en una cassola amb l’oli d’oliva la pastanaga, el porro, la ceba i l’all.

Afegir la farina un cop estiguin ofegats els ingredients de la cassola i mesclar.

Afegir el brou de verdures i assonar amb sal, pebre blanc mòlt i nou moscada. Deixar coure uns minuts.

Afegir els espinacs, la sobrassada i retirar la cassola un minut més tard. Deixar refredar el farcit.

Disposar en un bol, el farcit, els ous, la nata i la llesca de pa mullada amb llet. Triturar el conjunt amb el turmix.

Posar paper de film en un motlle prèviament untant amb un poc de mantequilla. Omplir-lo amb els ingredients del bol triturats.

Coure al bany Maria en el forn encalentit a 180º durant 40 minuts aproximadament.

Servir el pastis fred acompanyat d’unes quantes fulles de lletuga i salsa maionesa.

 

Categoria: Amanides i plats freds.
Font: Consell regulador de Sobrassada de Mallorca
Switch to mobile version