Autor Cinema, teatre i televisió
31 maig 2016 a 18:00

Crítica cinematogràfica: X-Men primera generación

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Omplir buits de la saga

X-Men Primera Generación

ACCIÓN. EE.UU. Estrenada: 2011. Dirigida per: Matthew Vaughn. Repartiment: James McAvoy, Kevin Bacon, Michael Fassbender, January Jones. Duració: 132 min.

Superherois de totes les indústries envaeixen a cada setmana les cartelleres dels cinemes. Entre “Los vengadores” i “Batman” s’estan apropiant de les estrenes per això l’altre grup de superherois de la indústria Marvel s’ha volgut fer un lloc i està estrenant les noves entregues dels mutants x-men. Per entendre d’on provenen aquests humans amb poders s’ha de recorre als seus orígens amb X-Men: Primer generación. Un recorregut per la història contemporània començant per l’Holocaust i acabant als anys 80. Un repàs on Charles Xavier coneix a Eric Lensherr i a Raven, Magneto i Mística respectivament, i comencen a formar l’escola de mutants Institut Xavier per a Jóves Talents, d’on sorgiran els X-men.

Matthew Vaughn (Kick-Ass), director del film, porta a la gran pantalla els inicis de la saga d’una manera poc convencional reutilitzant fragments d’antics films i proporcionant-los-hi una coherència narrativa amb l’afegit de noves trames. La pel·lícula explica molts dels buits que la trilogia del 2000 de Bryan Singer (X-Men, X-Men 2, X-Men: La decisión final) va deixar, com la relació entre Magneto i el Professor X, o la creació dels dos bàndols de mutant, inclòs la raó per la qual el Professor va en cadira de rodes.

El film és més una explicació per donar congruència i sentit a la trilogia de Singer que no pas una visió nova amb deixos explicatius. Justament aquest és el fet pel qual el film té una greu decadència narrativament parlant.

Cristina Nocete

@crisnocete

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×