Autor Societat
21 Maig 2016 a 16:00

Presenten a les entitats esportives catalanes la plataforma TransparEnt

La transparència és un valor que resulta imprescindible incorporar

TransparEnt // Imatge cedida per la Generalitat

TransparEnt // Imatge cedida per la Generalitat

L’objectiu del projecte TransparEnt, iniciat a finals del 2014, és proporcionar a les entitats criteris i eines per a fer una comunicació transparent i de qualitat, impulsant-hi millores que afavoreixin tant a cada una de les organitzacions com al conjunt del sector. La transparència és un valor que resulta imprescindible incorporar per a generar confiança i millorar la gestió. L’objectiu general del projecte és, per tant, que les entitats sense ànim de lucre incorporin el valor de la transparència i que disposin de criteris, eines, models i suport per poder-ho aplicar a les seves rutines de gestió i comunicació.
La plataforma TransparEnt ofereix a les entitats una eina per a fer autoavaluació de la transparència de la informació que es publica a la pàgina web de l’organització. També es poden descarregar documents d’autoacreditació del nivell de transparència assolit. El procediment d’autoavaluació compta amb una relació d’indicadors i criteris pensats perquè les organitzacions sàpiguen quins documents han de publicar i de quina manera ho han de fer perquè siguin comprensibles, de forma que la comunicació afavoreixi la participació.
La plataforma TransparEnt ha estat desenvolupada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària.
L’acte ha comptat també amb la participació de la directora del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, la Dra. Amparo Moreno; el director del projecte TransparEnt, el Dr. Pedro Molina Rodríguez-Navas, i la gerent del Real Club de Polo de Barcelona –entitat que ha participat en la prova pilot del projecte-, Maria Victòria de Argila, així com el representant territorial de l’Esport a Barcelona, Santi Siquier.
Gerard Figueras ha exposat que la sessió informativa s’ha dirigit al món de l’esport amb un doble objectiu. En primer lloc, el compliment de la Llei de Transparència, aprovada pel Parlament de Catalunya el desembre de 2014, i, en segon lloc, la voluntat de  millorar l’excel•lència del nostre sector esportiu, també en l’àmbit de la transparència.
El secretari general de l’Esport ha explicat que el sector esportiu s’ha involucrat en aquest projecte perquè és el primer àmbit associatiu de Catalunya (amb 18.000 entitats registrades), i ha anunciat que a banda de la jornada d’avui, que ha servit per informar de l’eina a les entitats esportives d’àmbit nacional, es celebraran properes sessions a tot territori i que, en una fase posterior, es farà una acompanyament a les entitats amb un suport presencial.
El suport del Govern de la Generalitat al projecte impulsat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB és una acció que encaixa amb les línies prioritàries del Pla nacional de l’associacionisme i el voluntariat, amb l’objectiu de posar a l’abast de les entitats una eina, un recurs gratuït, fàcilment accessible, dissenyat i elaborat amb la participació de les pròpies entitats, que els faciliti el coneixement sobre el compliment de la normativa sobre transparència.
Switch to mobile version