Autor Societat
10 maig 2016 a 10:00

Territori i Sostenibilitat no vol acceptar els canvis d’horaris als serveis de Rodalies de Catalunya i Regionals

1 Flares 1 Flares ×
Escoltar

Rull ha explicat que la Generalitat no vol perpetuar el dèficit que acumula la xarxa per un mal manteniment

Rull // Imatge cedida per la Generalitat

Rull // Imatge cedida per la Generalitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s’ha mostrat ferm en la posició del Govern de no acceptar els canvis d’horaris als serveis de Rodalies de Catalunya i Regionals que proposa l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif). Rull ha explicat que la xarxa acumula un dèficit important per un mal manteniment i que el que no està disposada la Generalitat és a perpetuar aquesta situació per falta d’inversió. El conseller ha recalcat: “La solució no és maquillar els problemes modificant els horaris sinó fer les inversions que ne cessita el sistema i fer-les ja”.
Rull, en una compareixença davant dels mitjans de comunicació, ha estat contundent: “No acceptarem una modificació unilateral d’horaris a Rodalies i Regionals amb caràcter general”. L’únic que acceptarà la Generalitat són modificacions puntuals sempre i quan vagin acompanyades d’un calendari d’actuacions, amb data d’inici i data de finalització de les obres.
Garantir una bona qualitat del servei
L’objectiu del titular del Departament de Territori i Sostenibilitat és asseure’ns amb l’Adif i fer allò que ja li vam demanar a la ministra de Foment: veure línia per línia quina és la situació, quins són els problemes, quines són les limitacions per mal estat i quines inversions s’han de fer; quan comencen aquestes inversions i quan acaben. 
El conseller ha exposat que des del Departament que presideix s’ha demanat en diverses ocasions a l’Adif, titular de la infraestructura ferroviària, quines són les limitacions temporals de velocitat de la xarxa i un calendari d’actuacions. Davant la manca de resposta, el conseller ha volgut donar un missatge molt clar als usuaris del sistema de Rodalies de Catalunya: La Generalitat continuarà mantenint una posició fermesa absoluta per donar la bona qualitat que els ciutadans es mereixen.
Traspàs incomplet i incomplert
Rull també s’ha referit a què el traspàs de Rodalies a la Generalitat és incomplert i incomplet.  Ha explicat: “Incomplet perquè se’ns han traspassat tres coses: la fixació dels horaris, la fixació de les tarifes i la supervisió de la qualitat del servei però amb el que ens imposa l’Adif només ens quedarien les tarifes perquè la fixació dels horaris cau i no podem garantir la qualitat del servei. I incomplert, perquè eIs recursos econòmics associats al traspàs tampoc no s’han invertit i ha recordat que només s’ha acomplert un 10% dels 4.000 milions promesos en el període 2009-2015.
1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×