Autor La recepta
1 Juny 2016 a 12:00

Cargols a la gormanta

cargols-a-la-gormanta

Ingredients:
  • 2 kg – Cargols
  • 4 grans – All
  • 1 – Bitxo
  • 1 cullerada – Farina
  • Llorer
  • Oli
  • Julivert
  • Sal
  • Pebre
Preparació:

Per preparar els cargols:
Feu dejunar els cargols una setmana.
Renteu-los amb aigua, sal i vinagre força vegades i poseu-los en una olla amb aigua fins que bullin.
Escorreu-los i bulliu-los amb aigua neta i herbes aromàtiqes (llorer, fonoll, timó, sajolida, menta) de 20 a 40 minuts.
Escorreu-los i reserveu-los.

En una cassola amb oli poseu el llorer, el bitxo, els alls i els cargols.
Quan sigui tot ben sofregit, empolseu-ho amb la farina, el pebre i la sal.
Deixeu-ho coure lentament al foc, de 20 a 30 minuts, sense parar de remenar, fins que la farina, amb la sal i el pebre, formi una capa a l’entorn dels cargols.

Variacions:
Es pot començar el guisat amb un sofregit de ceba i tomàquet.
S’hi poden afegir trossos de pernil.
Es poden bullir els cargols a part i afegir-los al sofregit.
Es poden flamejar els cargols amb conyac abans de posar-hi la farina.

Altres noms:
Cargols llepats

Categoria: Bolets i cargols.
Font: Corpus Culinari Català
Switch to mobile version