Autor Societat
11 juny 2016 a 14:00

Internet Segura de tu a tu arriba a 124 instituts de secundària de tot Catalunya

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Amb 9.802 assistents als tallers de formació

Internet Segura de tu a tu

Internet Segura de tu a tu

La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra ha organitzat  una jornada al Complex Central amb prop de 400 estudiants de 41 instituts d’arreu de Catalunya com a cloenda del projecte Internet Segura de tu a tu del curs 2015-2016.

Aquest projecte, que es realitza per segon any consecutiu, consisteix en què alumnes de 3r i 4t d’ESO reben formació per part de mossos sobre l’ús d’Internet i les xarxes socials per posteriorment transmetre aquests coneixements als seus companys de 1r i 2n d’ESO. El programa s’ha realitzat aquest any a 124 instituts d’educació secundària, amb 547 contactes generats i 9.803 assistents als tallers.

A l’acte, presidit pel comissari en cap, Josep Lluís Trapero, han assistit també pares, mares i docents que han participat enguany amb aquest innovador programa de Mossos d’Esquadra, que va començar a implementar-se de forma generalitzada a Catalunya durant el curs 2014-2015.

Els alumnes han pogut conèixer el Complex Central amb la visita al Museu del Tedax, un taller de Policia Científica, així com la possibilitat de visitar diferents unitats com la Brigada Mòbil, la Divisió de Trànsit o la Unitat Canina de Mossos d’Esquadra.

El comissari en cap, Josep Lluís Trapero ha fet lliurement dels diplomes –un per centre educatiu i la resta nominatius pels alumnes- en reconeixement a la seva implicació i participació en la millora de la prevenció de la seguretat. El comissari en cap s’ha dirigit als assistents destacant que aquest projecte explica molt bé quina policia estem construint entre tots. Una policia que cuidi la seva gent i la protegeixi, especialment als col·lectius vulnerables com la gent gran i els joves.

Què és Internet Segura de tu a tu?

Internet Segura de tu a tu, una metodologia pionera de treball policial amb joves, té com a principal objectiu que aquests practiquin l’ús segur i civil de la xarxa, tot cercant un clima positiu i de complicitat entre ells i implicant en el projecte no només a alumnes, sinó a tota la comunitat educativa, incloent-hi professors i pares i mares. En aquest projecte, els propis alumnes adquireixen un major protagonisme en el moment de transmetre el missatge. És el que es coneix com a ‘formació entre iguals’ o “peer mentoring” en anglès.

Joves de 3r i 4t d’ESO reben una formació per part dels mossos sobre l’ús d’Internet i les xarxes socials per després transmetre aquests coneixements als seus companys de 1r i 2n d’ESO. A més, aquests joves formadors esdevenen referents i assessors per a tots els alumnes del centre durant el curs escolar. Per tal de donar suport a la iniciativa, mares, pares i docents també reben una sessió formativa. D’aquesta manera s’estableix un treball transversal entre la policia i tota la comunitat educativa.

Internet Segura de tu a tu va néixer el curs escolar 2013/14 amb una prova pilot a la Regió Policial Metropolitana Nord. El curs 2014/15 ja es va implantar a totes les comissaries de Catalunya (amb limitació d’un centre escolar per ABP) i aquest darrer 2015/16 ja s’ha consolidat com una acció mes del programa Internet Segura.

Durant l’any 2015, els Mossos d’Esquadra han realitzat 4.032 presentacions sobre Internet Segura amb 113.119 assistents.

D’altra banda, el CME disposa d’una adreça de correu electrònic corporatiu, [email protected], des del qual l’any 2015 van gestionar 758 correus amb informació d’interès policial sobre infraccions penals a la xarxa, i en el que portem d’any 257, a data 1 de maig.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×