Autor Política
28 juny 2016 a 16:00

La Cecot demana arribar a acords per assolir estabilitat en el Govern

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

El sector empresarial exigeix un paper actiu en les definicions de les noves polítiques econòmiques i empresarials

Eleccions // Imatge del web Timeanddate

Eleccions // Imatge del web Timeanddate

Després dels resultats de les eleccions a les Corts Generals espanyoles, la patronal catalana Cecot insisteix a reclamar acords entre les forces polítiques per tal d’assolir estabilitat en el Govern i poder desenvolupar reformes pendents i impulsar noves propostes que trenquin amb l’immobilisme de l’última dècada i permetin avançar l’economia productiva i no financera.

L’entitat destaca que, amb els resultats obtinguts pels diferents partits, “cal que es busquin acords al més aviat possible per facilitar la investidura i un govern estable que garanteixi el camí de la recuperació econòmica”. Amb tot, i davant d’uns resultats que no donen la majoria absoluta a cap dels partits, caldrà apostar per la cultura del diàleg per tal d’aprofundir en les reformes econòmiques i reforçar la creació d’ocupació.

Al nou Govern i als partits que conformaran l’arc parlamentari, la Cecot els torna a demanar coratge polític per tirar endavant reformes, realitzant els acords necessaris i cercant el màxim consens per tal de dur-les a terme amb èxit, conjuntament amb les organitzacions de representació empresarial. Unes reformes que no només es centren en l’àmbit estatal sinó que també té en compte les reformes pendents a nivell europeu, sobre tot ara que Europa s’haurà de redefinir.

 Segons Antoni Abad, president de la Cecot, “ara sí que l’empresariat només entendrà estar a la taula on es decideixin les reformes que afecten el desenvolupament empresarial i creixement econòmic. S’ha acabat l’immobilisme de no prendre decisions en l’àmbit de la competitivitat i de les preses majoritàriament sense tenir cap aval per part del món de la representació empresarial, especialment de la mitjana i petita empresa”. Abad reitera que des del sector empresarial “reclamem un pacte entre les forces polítiques. No ha de ser tant difícil si hi ha altres països al món on s’ha fet, només cal voluntat política per part de tots”.

En qualsevol escenari, la Cecot destaca que els empresaris continuaran treballant per fer empresa i per fer un país més competitiu i socialment cohesionat. I espera màxima receptivitat per part del conjunt de les forces polítiques.

 Amb tot la Patronal recorda als partits polítics que ja des del mes de desembre del 2015 tenen sobre la taula un document de 187 mesures i propostes empresarials, encara vigent, i insta al nou govern entrant a impulsar un nou pacte i un compromís a nivell nacional per emprendre les grans reformes que han quedat pendents.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×