Autor Societat
21 juny 2016 a 10:00

Un 74% de la inversió compromesa per l’Estat l’any 2013 està encara en fase de projecte

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Comunicat del Govern de la Generalitat

Tren de Rodalies

Tren de Rodalies // Imatge cedida per la Generalitat

La Generalitat s’ha posat a disposició dels ajuntaments i entitats municipalistes per fer un front comú davant el Ministeri de Foment i per això,

  • El govern presentarà recurs contenciós administratiu a l’Audiència Nacional contra l’Adif per defensar els drets dels usuaris de Rodalies.
  • Un 74% de la inversió compromesa per l’Estat en el Pla d’Inversions pactat l’any 2013 en està encara en fase de projecte. Només un 22% est`q executant.
  • El Govern vol conèixer les actuacions informatives o de comunicació que va realitzar Renfe als viatgers sobre les alteracions del servei i les afectacions al seu normal funcionament.
El Govern de la Generalitat defensa els drets dels usuaris catalans del sistema de Rodalies i Regionals de Renfe
El Govern volr fer un front comú de totes les administracions catalanes, perquè Adif sotmet les línies ferroviàries catalanes a un nivell altíssim de desinversió que fa impossible que la Generalitat pugui oferir un bon servei. És la responsable de molt bona part de les incidències que hi ha i que fan que els trens arribin tard en aquest país.
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha presentat un requeriment previ a l’Adif perquè dugui a terme les inversions que han de permetre posar la infraestructura ferroviària en les condicions adequades perquè la Generalitat pugui prestar amb fiabilitat els serveis de Rodalies i Regionals. La prioritat del Govern és defensar els drets dels usuaris catalans del sistema de Rodalies i regionals.
 
Necessitat de la inversió en la xarxa ferroviària
El Govern de Catalunya ha usat tots els mecanismes per reclamar les inversions que la xarxa necessita i que els compromisos per part l’Estat no s’han complert.
        Dels 306 milions d’euros que s’havien d’invertir entre el 2014 i el 2016 només han entrat en servei un 2%.
      De la inversió contemplada pel pressupost estatal de 2015 només s’han executat un 26% de les inversions que l’Adif tenia previst a Catalunya i el 5% de les de Renfe.
        Necessitat de soterrament de les vies a Montcada i Reixac, Sant Feliu de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat. Els ajuntaments d’aquestes localitats s’uneixen per demanar que se soterrin les vies perilloses que creuen els municipis, obres que l’Estat va pactar.
     Continuïtat de les obres de l’estació d’alta velocitat de la Sagrera que perjudica a comerciants i botiguers.
         Resolució de la xarxa elèctrica. Les dues últimes avaries elèctriques (la caiguda de la catenària entre Reus i Tarragona i l’avaria dels sistemes de gestió de trànsit, comunicacions, senyalització i instal·lacions de seguretat a Mont-roig del Camp) van crear el caos ferroviari a Tarragona, les Terres de l’Ebre i tot el Corredor Mediterrani.
 
Expedient informatiu a Renfe
La Llei del sector ferroviari determina que en cas d’accident, fallada tècnica o de qualsevol altra incidència que pertorbi significativament el trànsit ferroviari, l’Adif ha d’adoptar totes les mesures necessàries per restablir la situació de normalitat tan aviat com sigui possible.
El Departament de Territori i Sostenibilitat  també ha obert un expedient informatiu a Renfe per l’alteració del servei de Rodalies els dies 10 i 12 de juny, dos dies en què hi va haver vaga del sindicat de maquinistes SEMAF. Segons la informació recopilada pel Departament, el funcionament del servei es va veure greument afectat.
Comunicació als usuaris
Amb aquest expedient informatiu el Departament de TES vol conèixer tant les circumstàncies concretes de la prestació del servei (freqüències i horaris) com les mesures adoptades per l’empresa per restablir la normalitat o minorar l’impacte de les alteracions en els usuaris i les mesures alternatives adoptades per atendre els desplaçaments interromputs o no realitzats.
També es volen conèixer les actuacions informatives o de comunicació que va realitzar Renfe als viatgers sobre les alteracions del servei i les afectacions al seu normal funcionament.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×