Autor Economia
9 juliol 2016 a 16:00

CaixaBank, escollit Millor Banca Responsable a Europa per Euromoney

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

El guardó ha valorat el compromís de CaixaBank amb polítiques que potenciïn el desenvolupament socioeconòmic

Jordi Gual, president de CaixaBank; Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària -la Caixa- i Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank

Jordi Gual, president de CaixaBank; Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària -la Caixa- i Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank

CaixaBank, entitat financera líder a Espanya per quota de mercat, ha estat escollit per la publicació britànica Euromoney com Millor Banca Responsable d’Europa 2016 (Best Bank for CSR in Western Europe) pel seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic de les persones i el territori.

És la primera vegada que CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i dirigida per Gonzalo Gortázar, aconsegueix aquest premi, després d’haver aconseguit el reconeixement de Euromoney com a Best Bank in Spain en les edicions 2012, 2013 i 2015.

El guardó es va entregar en una gala celebrada a Londres, a la que van assistir entitats financeres d’arreu del món. Euromoney ha valorat la gestió de CaixaBank orientada al desenvolupament socioeconòmic de les persones i el territori i basada en una actuació responsable i eficient econòmicament.

El conseller delegat de l’entitat, Gonzalo Gortázar, ha manifestat que aquest premi reconeix també el compromís de l’entitat amb la inclusió financera, i ha assegurat que CaixaBank, mitjançant la seva àmplia xarxa d’oficines i la seva tecnologia, facilita aquesta inclusió financera a la majoria de la població, també de persones amb dificultats físiques o cognitives. CaixaBank està present al 93% dels municipis de més de 5.000 habitants.

El president de la Fundació Bancària “la Caixa”, Isidre Fainé, ha valorat molt positivament aquest reconeixement, i ha recordat: “El fort compromís social del Grup “la Caixa” és un tret d’identitat únic, irrenunciable i molt difícil d’imitar”. En aquest sentit, ha recordat que l’Obra Social “la Caixa” disposa anualment d’un pressupost de 500 milions d’euros i que CaixaBank, amb el recolzament de l’Obra Social “la Caixa”, ofereix més de 33.000 habitatges de lloguer social a Espanya.

Un altre eix d’actuació com a banca responsable és l’activitat desenvolupada per MicroBank, filial 100% de CaixaBank que ha concedit 121.000 microcrèdits el 2015 per valor de 588 milions d’euros. Amb la seva activitat, des de 2007 ha contribuït a la generació de més de 155.000 llocs de treball i s’ha convertit en un referent europeu en microfinances, destinades a una part de la població les necessitats financeres de la qual no estan cobertes pels serveis bancaris habituals.

La responsabilitat social corporativa, clau en l’estratègia de CaixaBank

La responsabilitat corporativa de CaixaBank es tradueix en un sistema de gestió eficient i sostenible a llarg termini que garanteix la solvència i té en compte la protecció del medi ambient i l’impacte social de les seves actuacions. CaixaBank dóna un servei de qualitat a l’abast de tothom, que ha permès que l’entitat sigui líder del mercat sense oblidar la seva vocació social, implementant programes d’inclusió financera, de foment de l’estalvi i la previsió, així com polítiques actives per ajudar a resoldre problemes socials, com la falta de crèdit i l’accés a l’habitatge.

CaixaBank entén la inclusió financera en un sentit ampli, i ofereix als seus clients el màxim de canals per accedir als productes i serveis, a més de treballar per a que aquests canals siguin accessibles pel major número de persones.

Reconeixements internacionals de CaixaBank

Euromoney també va escollir, el passat mes de febrer, CaixaBank com l’entitat amb millor banca privada d’Espanya en els Private Banking Survey 2016. L’elecció era el resultat de les enquestes realitzades a entitats de tot el món, gestors d’alts patrimonis i family offices, que van identificar les que consideraven millors entitats de banca privada per la qualitat dels seus serveis i el seu model de negoci.

CaixaBank també va ser escollida, per segon any consecutiu, Best Bank in Spain 2016 per la revista nordamericana Global Finance. L’entitat també ha obtingut reconeixement per la seva política de RSC per la publicació britància Global Banking & Finance Review Awards, que va premiar CaixaBank com el Best CSR Bank in Spain 2016, a més de reconèixer la seva innovació i guardonar-la amb el premi Most Innovative Retail Bank in Spain 2016.

CaixaBank també va obtenir el reconeixement com a millor banc del món en serveis de banca mòbil per Forrester Research.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×