Autor Societat
25 juliol 2016 a 10:00

El Pla de prevenció d’incendis forestals detecta 165 punts de risc

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

El PIV de la Diputació de Barcelona per aquest estiu compta amb un dispositiu integrat per 262 persones

Pla d'incendis forestals

Pla d’incendis forestals

Els informadors del Pla de vigilància i prevenció d’incendis de la Diputació de Barcelona, han detectat en aquesta primera quinzena de juliol un total de 165 punts de risc en el conjunt de territori de la demarcació de Barcelona inclòs en el Pla. Els punts de rics detectats són abocaments de material inflamables i incidències amb línies elèctriques.

D’acord amb l’informe que quinzenalment realitza el Pla de vigilància i prevenció d’incendis, en la primera quinzena de juliol s’ha informat a un total de 10.704 persones que es troben en algun punt de l’àrea de vigilància, sobre la normativa de prevenció d’incendis que regeix aquests dies. Els mateixos informadors han dissuadit també de 39 infraccions a la normativa de prevenció per evitar incendis en aquest mateix període.

Ena questa primera quinzena de juliol s’han produït un total de 32 incendis de vegetació, 20 dels quals en zones forestals, que han afectat a un total de 39,4 hectàrees.

El Pla de vigilància i prevenció d’incendis forestals (PIV) de la Diputació de Barcelona per aquest estiu compta amb un dispositiu integrat per 262 persones, de les quals nou són enginyers de zona, 25 operadors de zona, 15 vigilants de zona, 170 vigilants i informadors de rutes i 44 guaites de punts fixos. Aquest equip comptarà amb el suport de 91 vehicles 4X4, per atendre el conjunt de rutes de les zones de vigilància.

El dispositiu d’enguany pel conjunt de comarques barcelonines disposa de 85 rutes amb vigilància mòbil, 22 punts de vigilància fixa, principalment en els parcs i en espais naturals d’especial interès, i nou centres de control per centralitzar els avisos i incidències, a més de la col·laboració de 118 ADF i nou federacions d’ADF. L’abast territorial del dispositiu és de 472.979 ha forestals repartits en 268 municipis de la demarcació de Barcelona.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×