Autor Societat
30 juliol 2016 a 18:00

Gestionar el 50% de la superfície forestal és una prioritat del Govern

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

La consellera Meritxell Serret aposta per potenciarla marca CATFOREST com a garantia de sostenibilitat i proximitat

La consellera Meritxell Serret al Parlament

La consellera Meritxell Serret al Parlament

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha recordat al Parlament que la millor prevenció d’incendis és una gestió forestal sostenible. En aquest sentit ha explicat que el Pla General de Política Forestal 2014-2024 té com a gran objectiu arribar a gestionar el 50% de la superfície forestal a Catalunya i passar de les 10.000ha /any gestionades l’any 2013 a les 25.000/any previstes per al 2020.
 
La consellera ha explicat al Parlament que l’aprofitament energètic de la biomassa forestal és una de les línies estratègiques prioritàries del Govern de la Generalitat. En resposta a una pregunta del grup parlamentari de la CUP, Serret ha insistit que l’ objectiu és definir un model per a la gestió sostenible dels boscos, que compagini els aprofitaments forestals amb la valoració dels elements ambientals, com la xarxa de boscos singulars.
Segons la consellera “es tracta de fomentar la bioeconomia  i destinar-hi el màxim d’ajuts i per això es mantindran els 15.5MEUR destinats a actuacions forestals per a prevenció d’incendis”. A aquesta xifra s’hi ha de sumar tots aquells ajuts que a nivell de Programa de Desenvolupament Rural (PDR) serveixin per fomentar les activitats silvícoles i agroramaderes, com la pastura.
Des del Departament d’Agricultura es vol potenciar el sector industrial forestal i aprofitar al màxim el valor afegit que es pot treure de la gestió dels boscos.  La consellera ha explicat que, a més del propi impuls a la gestió de la biomassa, hi ha tres grans eixos d’actuació: fomentar l’ús de la fusta per a usos tèrmics i d’altres que li donin valora afegit, com ara en la construcció; potenciar la marca CATFOREST com a garantia de gestió sostenible per a la comercialització de productes forestals de Catalunya i unes línies d’ajuts al sector de 5 MEUR per finançar inversions i projectes de transformació i comercialització dels productes forestals.
La consellera ha conclòs en la seva resposta al Parlament que hem de fer una aposta de país per afavorir l’aprofitament i identificar la fusta dels nostres boscos i valorar-la en el mercat intern i a l’exterior, com una línia més per assolir la sostenibilitat del país.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×