Autor Economia
4 juliol 2016 a 18:00

Les vendes a les grans superfícies disminueixen un 3,6% interanual al maig

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar
Vendes gran superfícies // Imatge del web Wikipedia

Vendes gran superfícies // Imatge del web Wikipedia

Al maig, l’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preus corrents ha disminuït un 3,6% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’Idescat. Les vendes dels productes d’alimentació han disminuït més (-4,7%) que les de la resta de productes (-2,7%).
En els primers cinc mesos de l’any, la variació de l’índex ha estat del 0,8% respecte al mateix període de l’any anterior, fruit de l’evolució variable de les vendes durant aquest període. Per grups de productes, les vendes de productes d’alimentació han crescut un 1,4% i les de la resta de productes, un 0,4%.
A preus constants ─és a dir, eliminant l’efecte dels preus─, l’índex de vendes a les grans superfícies mostra un decrement interanual del 2,8% al maig del 2016, motivat principalment pel descens dels productes d’alimentació (-6,4%).
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×