Autor Economia
15 juliol 2016 a 18:00

Valoració de PIMEC sobre l’IPC de juny

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar
IPC juny

IPC juny

Tenint en compte les dades relatives a l’índex de preus al consum publicades per l’INE:

  • PIMEC destaca que malgrat el preu del petroli segueix sent la causa d’un índex de preus al consum negatiu, aquest component va perdent força sobre el conjunt de preus, i que l’índex general i la inflació subjacent tendeixen a apropar-se.
  • Això és fruit d’una certa moderació dels ritmes de caiguda del preu dels carburants, i d’una demanda que tot i que creixent, segueix sense permetre increments en els preus.
  • La patronal espera que els relativament baixos preus dels carburants permetin a les famílies disposar de més renda disponible en una època en què la despesa de les llars en transport augmenta, i que això afavoreixi la demanda interna d’altres béns i serveis.
  • Els preus recuperen el signe positiu al conjunt de la Unió Monetària i Espanya manté un diferencial negatiu amb aquests països de -1,1 punts percentuals, el que permet seguir guanyant competitivitat. D’altra banda, es manté la situació en què Catalunya sistemàticament presenta una major inflació que el conjunt de l’Estat.

 


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×