Autor Cultura
10 Agost 2016 a 10:00

164 obres audiovisuals de tot el món s’han presentat enguany al VII Premi Solé Tura

El 15 de setembre tindrà lloc a la Filmoteca de Catalunya la VII Gala d’entrega del premi

VII Premi Jordi Solé Tura

VII Premi Jordi Solé Tura

La Fundació Uszheimer, la Fundació Pasqual Maragall i la productora Minimal Films, han convocat enguany el VII Premi Jordi Solé Tura, convidant les persones interessades en la producció de films perquè puguin donar a conèixer els seus treballs audiovisuals, de ficció o documentals, sobre els diferents aspectes de les malalties i condicions del cervell; amb especial atenció a les neurodegeneratives. Això inclou també malalties genètiques o adquirides.

El proper 15 de setembre tindrà lloc a la Filmoteca de Catalunya la Gala on s’entregarà el guardó a les tres pel·lícules premiades i comptarà amb la participació de destacats membres de la cultura, la sanitat i els mitjans audiovisuals. L’objectiu és convertir la trobada en un entorn de visualització i normalització dels trastorns associats a les malalties del cervell i de qui les pateixen, tant siguin els mateixos malalts, els familiars o els cuidadors.

A la Gala es projectarà el documental a competició El solista de la orquestra d’Arantxa Echevarría, per donar visibilitat als treballs concursants. El segon documental que es podrà veure, fora de competició és My Beautiful Broken Brain, i comptarem amb la  seva protagonista i directora Lotje Sodderland per presentar-lo. Produït per David Lynch, és un viatge profundament personal sobre la complexitat, la fragilitat i la meravella del cervell humà. La Lotje Sodderland sobreviu miraculosament a un accident cerebrovascular hemorràgic i es troba començant de nou en un món estrany, sense llenguatge ni lògica.

El Premi Solé Tura, dotat amb 3.000 euros, vol promoure la creació i alhora sensibilitzar a la societat sobre les malalties del cervell. L’objectiu és mostrar la realitat quotidiana dels pacients, les seves famílies, cuidadors i professionals que conviuen amb aquest tipus de condicions, i oferir a experts i estudiants de l’àmbit cinematogràfic l’oportunitat de mostrar els seus treballs audiovisuals. Després de sis edicions, el Premi Solé Tura s’ha convertit en una cita anual obligada per ajudar a sensibilitzar a la societat sobre les malalties neurodegeneratives, que actualment afecten 46 milions de persones a tot el món i a més de 800.000 a Espanya.

El jurat, que està presidit pel cineasta Albert Solé, fill de Jordi Solé Tura, i format perGerard Batalla, psicòleg (Fundació Uszheimer), Manel Huerga, cineasta, Cristina Maragall, portaveu Fundació Pasqual Maragall, i Carla Subirana, cineasta, valorarà la qualitat creativa, l’enfocament innovador, el rigor científic i la solidesa argumental dels treballs presentats, i nomenarà a tres finalistes, que rebran premis per valor de 3.000€ (1.500€ per al primer, 1.000€ al segon i 500€ per al tercer classificat). Així com el Premi del Públic escollit per votació popular a través de la pàgina web.

Enguany, el número de pel·lícules que s’han presentat és de 164 treballs de tot el món, amb curts de Brasil, Espanya, França, Argentina, Índia, Itàlia i Irak, entre d’altres, que tracten temàtiques com la malaltia mental, el dany neurològic o la paràlisis cerebral. S’ha fet una selecció de 32 curts a competició que inclouen ficció, documental i animació i també estaran oberts al premi del públic que els podrà votar on line.

Switch to mobile version