Arròs de llagosta
Escoltar
Ingredients:
- 400 g – Arròs
- 1 kg – Llagostes
- 4 – Tomàquets
- 1 – Pebrot vermell a daus
- 4 – Alls trinxats
- 1 ¼ l – Brou de peix
- Oli
- Un raig – Brandi
- Sal
Preparació:
Talleu les llagostes per la meitat longitudinalment.
Recupereu amb una cullera el corall (contingut del cap de la llagosta), fregiu-lo i tritureu-lo.
En una cassola amb oli salteu les llagostes ja salades, flamegeu-les amb el brandi i reserveu-les.
A la mateix cassola feu el sofregit ben confitat amb l’all, el pebrot i el tomàquet.
Afegiu l’arròs i rossegeu-lo, afegiu-hi el brou calent i el corall picat; saleu-ho.
Deixeu-ho coure 18 minuts, els 5 primers a foc fort.
Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció hi afegiu la llagosta.Variacions:
Aquest arròs es pot fer amb llamàntol o amb bugies (vegeu Arròs de bugies).
Recupereu amb una cullera el corall (contingut del cap de la llagosta), fregiu-lo i tritureu-lo.
En una cassola amb oli salteu les llagostes ja salades, flamegeu-les amb el brandi i reserveu-les.
A la mateix cassola feu el sofregit ben confitat amb l’all, el pebrot i el tomàquet.
Afegiu l’arròs i rossegeu-lo, afegiu-hi el brou calent i el corall picat; saleu-ho.
Deixeu-ho coure 18 minuts, els 5 primers a foc fort.
Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció hi afegiu la llagosta.Variacions:
Aquest arròs es pot fer amb llamàntol o amb bugies (vegeu Arròs de bugies).
Categoria: Arrossos i pastes.
Font: Corpus Culinari Català