Autor Ensenyament
22 agost 2016 a 18:00

El Tren de l’Ensenyament consolida el seu creixement

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Les reserves s’han incrementat en un 35% durant les últimes dues temporades

tren de l'ensenyament

El Tren de l’Ensenyament, la iniciativa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per acostar els més joves al món del ferrocarril en tots els seus vessants, consolida un curs més la seva tendència de creixement pel que fa al número de reserves.
En les últimes dues temporades, el número d’escolars que han participat en les activitats del Tren de l’Ensenyament s’ha incrementat en prop d’un 34%, arribant a sumar més de 2.000 estudiants. Així, la temporada 2014-2015 va experimentar un gran creixement que es consolida, aquesta temporada 2015-2016, amb més de 9.000 reserves fetes i un lleuger increment respecte la temporada anterior.
11 anys de trajectòria
La majoria dels itineraris que presenta aquest projecte educatiu impulsat per Ferrocarrils ha viscut un increment en el número de reserves. Els augments més significatius s’han produït en els itineraris “Descobreix els secrets del Cremallera” i l’activitat “Descobreix l’Evolució del Ferrocarril” amb el viatge opcional amb el Cremallera de Montserrat, amb augments del 31,46% i 17,65% respectivament.

El Tren de l’Ensenyament és una iniciativa que FGC va iniciar fa 11 anys adreçada a escolars de tots els cicles formatius, inclosos els mòduls professionals, per a transmetre la importància del tren com a mitjà de transport públic, eficaç i respectuós amb el medi ambient i inculcar-los els valors del servei públic i col·lectiu, tot plegat d’acord amb el currículum educatiu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

 
Sis ofertes amb monitors
Actualment, el Tren de l’Ensenyament posa a l’abast dels centres escolars un total de sis itineraris per als alumnes, amb acompanyament de monitors especialitzats, i amb noves propostes per escollir, com les activitats a Vall de Núria i al Tren del Ciment:
  • Itinerari 1 “Vine al Funicular de Vallvidrera”: activitat guiada on es treballa la importància de conèixer i respectar les normes de civisme i seguretat per viatjar i també el funcionament del funicular. Es fan activitats a l’Espai Provença; es visita una estació d’FGC segons la ubicació de l’escola i es visita la sala de màquines del Funicular de Vallvidrera. És l’activitat més demandada des de fa tres cursos.
  • Itinerari 2 “Descobreix l’evolució del Ferrocarril”: activitat guiada al Centre d’Interpretació del Ferrocarril de l’estació de Martorell-Enllaç on es treballa la història i l’evolució del tren i la importància de conèixer i respectar les normes de civisme i seguretat. Inclou, a més, la visita a una estació de la línia Llobregat-Anoia i un viatge amb el Cremallera de Montserrat (opcional).
  • Itinerari 3 “Coneix el funcionament de Ferrocarrils des de dins”: visita guiada al Centre de Comandament i al Centre Operatiu d’FGC, ambdós situats a Rubí, i des d’on es controla la xarxa de trens de les línies d’FGC i es fan les tasques de manteniment i de reparació.
  • Itinerari 4 “Descobreix els secrets del Cremallera de Montserrat”: es tracta de tallers per donar a conèixer diferents mitjans de transport respectuosos amb el medi ambient, el funcionament del cremallera i el funicular, i la tradició i la història de la muntanya de Montserrat.
  • Itinerari 5 “Vall de Núria: el Cremallera, un enginy únic”: activitat guiada centrada en la història i funcionament del cremallera. L’activitat inclou, entre d’altres activitats, l’entrada a l’exposició del material mòbil del cremallera a l’estació del cremallera de Ribes Vila i el viatge en telecabina.
  • Itinerari 6 “Tren del Ciment: un tren històric”: el trajecte es realitza amb una locomotora dièsel de 4 cotxes i amb parada a 4 estacions, visitant, entre d’altres, els Jardins de Ca l’Artigas dissenyats a principis del segle XX per Gaudí o el Museu del Ciment Asland.

L’increment de reserves al Tren de l’Ensenyament (www.eltrendelensenyament.cat) consolida el Programa Pedagògic que Ferrocarrils desenvolupa a les escoles d’arreu de Catalunya, una oferta que es completa amb d’altres activitats com “Una aula al Pirineu” on els estudiants poden visitar qualsevol de les estacions de muntanya del Grup FGC i descobrir així el Pirineu de Catalunya.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×