Autor Motor
24 agost 2016 a 10:00

Formula Student Spain reunirà al Circuit a la indústria del’automòbil del futur

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Els dies 25, 26, 27 i 28 d’agost

students

El Circuit de Barcelona-Catalunya rebrà aquesta setmana per setè any consecutiu una nova edició de la Formula Student Spain, una competició organitzada per l’STA, Societat de Tècnics de l’Automoció, que promou l’excel·lència als estudis professionals d’enginyeria entre una àmplia varietat d’equips internacionals.

Al Circuit es citaran 70 equips amb 1.750 estudiants d’enginyeria procedents de 14 països diferents: Alemanya, Suïssa, Israel, Romania, República Txeca, Itàlia, França, Bèlgica, Holanda, Estònia, Polònia, Regne Unit, Àustria i Espanya. Els participants han treballat durant tot un any en el disseny i la construcció d’un monoplaça de curses, que serà posat a prova amb la seva presentació, eficiència, pla de negoci i, en general, tot el projecte d’enginyeria que hi ha darrera el prototip.

El Circuit de Barcelona-Catalunya, per tant, rebrà els propers dies als protagonistes de la indústria de l’automòbil del futur. De fet, des que va començar aquesta competició als Estats Units l’any 1981, ha augmentat el número de solucions tecnològiques trobades pels estudiants que posteriorment s’han traslladat al mercat. Entre les que destaquen, la forma d’alleugerar els vehicles per a què adquireixin més velocitat en menys temps, la manera d’atorgar-los més estabilitat, així com la millora de l’eficiència en motors de benzina i elèctrics.

A les proves s’aplicaran les teories dels llibres en experiències reals a la pista, com els valors òptims de conducció, frenada, acceleració i estabilitat, a la vegada que els vehicles han de ser fàcils de mantenir i amb un alt grau de rendibilitat.

Durant els dies 25, 26, 27 i 28 d’agost, es duran a terme al Circuit diferents proves d’acceleració, comportament en revolt i autocross, on els monoplaces recorreran diferents tipologies de revolts i rectes en el menor temps possible. Així és com seran avaluats els monoplaces elèctrics i de combustió dels 70 equips, dos més que l’any passat.

No obstant, la tensió i l’espectacularitat es demostraran l’últim dia amb l’esperada prova de resistència, la temuda Endurance. En ella, els vehicles provaran la seva durabilitat corrent simultàniament en grups de fins a tres. El temps realitzat per cada equip en aquesta prova, junt amb la resta de valoracions aconseguides en la defensa dels projectes d’enginyeria, els permetrà optar als premis que s’atorgaran a la gala final del campionat.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×