Autor La recepta
4 Agost 2016 a 12:00

Hummus

Hummus

Aquest és un plat típic d’orient mitjà, desitjable ara que ve l’estiu, està elaborat amb cigrons com a ingredient principal.El prendrem lleugerament fred.

 

Ingredients 2pax

  • Cigrons cuits 250 gr
  • Aigua de la cocció (1 got)
  • 2 cullerades de tahini
  • Suc d’1 llimona
  • 2 grans d’all cuits
  • Sal
  • Pebre vermell picant
  • Oli oliva

 

Elaboració

Un cop cuits els cigrons, els batem juntament amb el got de l’aigua de la cocció, fins que ens quedi un puré fi.

Afegim eltahini (pasta feta amb llavors de sèsam torrades i mòltes), el suc de la llimona, els alls i la sal i tornem a batre.

Emplatem i servim decorant amb pebre vermell picant i oli d’oliva.

 

Consell

Se sol servir amb pa de pita, encara que una bona variant és fer servir nachos.

Es conserva 3 dies a la nevera i fins a 3 mesos al congelador

Autor: dlcocinaygastronomia.com

Switch to mobile version