Autor Entitats
16 agost 2016 a 10:00

ÒMNIUM i ANC presenten la samarreta i l’acció de l’11S 2016

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Es farà a Lleida, Berga, Salt, Tarragona i Barcelona

a punt logo

Oriol Codina, coordinador de la Comissió de Mobilització de l’ANC i Marina Llansana, vicepresidenta d’Òmnium Cultural van ser els encarregats de dur a terme la presentació de la samarreta i els actes d’aquest proper 11 S.

L’Onze de Setembre de 2016, ÒMNIUM i ANC volen fer sentir la veu de la societat civil catalana en la mobilització a cinc punts del territori que mostrarà al món que som un país viu, en moviment, organitzat i a punt per a esdevenir un nou estat. Volen posar tot el país en moviment amb l’organització d’itineraris diversos per arribar a cadascun dels cinc punts: per mar, a peu, amb tractors, amb bicicletes, cavalls, autocars, cotxes, camions, motos, ferrocarril, amb globus… Hi haurà activitats a cada punt durant tot el dia: música, activitats, parlaments… volen que sigui la festa de la República Catalana, comentaren en la presentació.

El disseny de la samarreta

Davant el repte del disseny de la samarreta, van comentar que es va decidir triar el color blanc perquè és un fons neutre que fa destacar l’element més important, el punt de color groc. Un símbol minimalista però amb molta força.

Si analitzem el disseny de la samarreta més detingudament, digueren, podem veure com a la part del davant hi trobem tots els elements que contenen l’esperit d’aquesta Diada: el punt, la R de República situada al centre i l’ a punt escrit en negreta. Tot formant un sol conjunt a la part del pit.

El revers de la samarreta, comentaren que hi veiem representada la part amb un significat més sentimental. Enguany fem una Diada descentralitzada: tot el territori batega, som un país viu, som la República Catalana. Volem mostrar al món una vegada més que som un poble unit fins i tot si no estem junts físicament. Som un equip. Un equip guanyador que vol marcar el gol de les nostres vides: la fundació de la nova República Catalana.

Però aquest any també volem que tots els catalans i catalanes es puguin personalitzar la seva samarreta. Volem que tothom pugui escriure el seu nom en aquest dorsal i se senti més que mai part d’aquest equip. I és per aquest motiu que s’incorporarà dins del pack de la Diada, a més del domàs i la samarreta, un retolador especial per pintar sobre la samarreta.

L’acció

A les 17:14 h, les campanes de la Seu Vella de Lleida anunciaran l’inici de l’acció.

A continuació:

-Es llegirà una part del manifest comú i, tot seguit, sonarà una cançó instrumental.

-Tothom a Lleida aixecarà els punts fent l’efecte d’un batec al ritme de la música

-Tot seguit, farà l’acció Berga. Després, Salt, Tarragona i Barcelona.

-Per acabar de culminar l’acció, un coet a cada ciutat anunciarà que ha arribat el moment d’aixecar els punts alhora al ritme de la música, mentre colles castelleres construiran uns pilars que simbolitzaran els valors de la República Catalana. Serem un país que batega!, digueren

Serà una imatge única que demostrarà que ja som sobirans i que decidim construir el nostre futur plegats.

“Per això hem de ser-hi tots, i tu també hi has de ser! Perquè la Diada del 2016 esdevindrà un nou punt d’inflexió a la nostra història, i tu ets un dels protagonistes”, acabaren dient

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×