Autor Esports
5 agost 2016 a 15:00

“Per mi la diversió és entrenar”

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar
Ona Perxachs categoria salt

Ona Perxachs categoria barra campionat d’Espanya

En un entorn càlid asseguda al sofà de casa seva, l’Ona Perxachs Morales, ens explica la seva experiència com a gimnasta artística. Amb només 10 anys ha guanyat en la seva categoria, base via olímpica N4p, el campionat de Catalunya individual i ha quedat subcampiona en salt i barra al campionat d’Espanya. L’Ona es defineix a si mateixa com una nena moguda, molt valenta, tímida, alegre, bona companya i amb ganes d’aprendre i créixer com a demostrat amb aquestes últimes victòries.

1. Com es un entrenament de gimnàstica artística?

L’entrenament comença amb un escalfament d’uns 20 minuts, segueix amb una preparació física d’uns altres 45 minuts i després es treballen aparells ( barra, salt, paral•leles i terra, no es treballen cada dia tots els aparells )durant 2 hores i 30 minuts.
És divertit, emocionant i mot exigent.

2. Quan vas començar i perquè?

Vaig començar entre els 5 i 6 anys, per televisió veia una sèrie infantil on sortia un personatge que feia moltes tombarelles i piruetes i els i vaig dir als meus pares que jo volia fer això, i sempre allà on anava m’enfilava per tot arreu i provava de fer coses.

3. On entrenes?

Entreno en el Club Natació Granollers en la secció de Gimnàstica Artística, la meva entrenadora és la Elisabet Valle (Eli), és molt bona entrenadora i com a persona, va ser gimnasta Olímpica a Atlanta 96. En el club som com una gran família.

4. Que es el més dur d’aquest esport?

És un esport en que hi han moltes lesions, s’ha d’anar constantment al fisioterapeuta i amb els anys fins que no es posen les mans i canells durs surten moltes durícies que se’t posen les ferides en carn viva, però per a tot això si ha de passar.

5. Com és el teu dia a dia?

Em desperto al mati, acostumo esmorzar un batut de fruites que em prepara la meva mare, vaig a l’escola des de les 9h fins a les 16:30h. Quan surto de l’escola hem d’anar de pressa perquè tinc el temps just per anar fins a Granollers i començar a entrenar a les 17h, bereno pel camí en el cotxe, entreno des de les 17h fins a les 20:30h, em dutxo al gimnàs, i de camí cap a casa sopo cada dia en el cotxe. Els meus pares em porten el que toca per sopar en tuppers i termos perquè es mantingui el menjar calent o fred segons toqui, arribo a casa sobre les 21:30h, em poso a fer els deures o a estudiar i en acabat si em dona temps vaig 5 o 10 minuts al sofà amb els meus pares i el meu germà. Vaig a dormir sobre les 22:45h. En època d’exàmens em llevo a les 7h del mati següent per acabar d’estudiar o repassar.

6. Quantes hores entrenes a la setmana?

Entreno els dilluns, dimarts, dimecres, divendres de les 17h a les 20:30h I els dissabtes de 10h a les 14h. Un total 18 hores setmanals.

Ona Perxachs Campionat de Catalunya

Ona Perxachs Campionat de Catalunya

7. Segueixes alguna dieta equilibrada o especial?

No en especial, però si que els meus pares parlen amb una nutricionista d’esportistes d’Elit que coneixen, la Mireia Porta Oliva, i els guia amb tot el que fa referència als àpats per portar una dieta adequada, perquè és molt important.

8. Et queda temps per la diversió?

Per a mi la diversió es anar a entrenar, els dijous i els diumenges que no entreno ho trobo a faltar. De vegades segons el que faig aquests dos dies també em diverteixo.

9. Quan saps que has de competir, que et posa més nerviosa?

Pensar que no em surti bé alguna cosa de la competició.

10. Has quedat subcampiona en salt i barra al campionat d’Espanya, com et sents?

Molt bé, molt contenta, emocionada i satisfeta després de tanta dedicació i esforç .

11. Aquest fet t’anima a seguir lluitant per aconseguir la primera posició el proper any?

Si, el que passa es que l’any vinent serà un any molt difícil pel nivell que faré (nivell N6) he de treballar molt per intentar primer classificar-me i si ho aconsegueixo fer-ho el millor possible. I si no es el proper any ho intentaré en els següents.

12. També has quedat campiona en la teva categoria al campionat de Catalunya individual. Que va ser el més difícil per arribar aquí?

El mes difícil per guanyar aquest campionat ha sigut estar per davant de la resta de les altres gimnastes, va estar molt igualat, hi havia molt de nivell en general i la competició em va anar molt bé.

13. Qué ès el que més t’agrada d’aquest esport?

Absolutament tot.

14. Encara ets petita, però has pensat dedicar-te professionalment a la gimnàstica artística?

Si, és el meu somni, m’agradaria fer campionats europeus, campionats mundials i arribar a fer unes olimpíades.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×