Autor Economia
19 agost 2016 a 18:00

Rull: “El Corredor Mediterrani és la columna vertebral més clara dels Països Catalans”

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

A la Universitat Catalana d’Estiu

Josep Rull. UCE

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va defensar ahir dijous, que el Corredor Mediterrani (CMED) com a eina de vertebració econòmica dels Països Catalans. En aquest sentit, va afirmar que el Corredor “és la columna vertebral més clara dels Països Catalans, on es concentra la part més important del PIB del conjunt de l’Estat” i va criticar la política de l’Estat espanyol en el desenvolupament d’aquesta infraestructura. Rull va fer aquestes declaracions abans de la seva intervenció a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent, en el marc d’una jornada sobre l’Eix Mediterrani.
“Quan s’han pres decisions per impedir que es vertebri aquest espai en termes econòmics, s’han pres de forma conscient, premeditada, per evitar que pogués reeixir en termes econòmics i polítics”, va dir Josep Rull, que va posar com a exemple el fet que “sigui més ràpid anar d’Alacant a Barcelona passant per Madrid, amb l’AVE que directament”.
El conseller Rull va exposar que “aquesta vertebració la volem fer en termes econòmics, des del respecte al projecte polític de cadascun dels territoris. Però seran justament les infraestructures i l’economia el que ens permetrà construir un espai, un espai molt potent en benefici de la gent”. Josep Rull també es va referir a la xarxa de Rodalies a Catalunya i va apuntat que “si hi ha un àmbit concret en què la idea de la independència sigui molt tangible és el de les infraestructures.
Control de la xarxa de Rodalies i Regionals
“Quan la Generalitat té el control de les vies, de les catenàries, de les estacions, pot prendre les seves decisions i tot va en benefici dels ciutadans de Catalunya”, va dir el conseller. El control de la xarxa de Rodalies i Regionals permetrà “donar un bon servei a la ciutadania i generar oportunitats i llocs de treball”. I va afegir que “mentre no siguem independents, no en deixarem passar ni una”.
En aquest sentit, Rull va tractar sobre els nous horaris a l’R16 i va conclòure que tot i ampliar el temps de trajecte “no s’han complert els compromisos per part d’Adif i Renfe”. I aquest fet és una mostra que és molt difícil trobar solucions tot i la bona predisposició del Govern “si al davant tens algú que no és solvent”. Així, va assegurar, sobre la possibilitat d’aplicar la mateixa mesura a la resta de la xarxa, “que si no hi ha solvència no ajustarem horaris”.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×