Autor Societat
3 Setembre 2016 a 18:00

Activada l’alerta del Pla PROCICAT i la prealerta del Pla INFOCAT

Per la onada de calor

Reunió tècnica de seguiment del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT // Imatge cedida per Gencat

Reunió tècnica de seguiment del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT // Imatge cedida per Gencat

Protecció Civil de la Generalitat activa l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor per els previsions delServei Meteorològic de Catalunya (smc) de que s’assoliran els propers dies temperatures extremadament elevades a gran part del territori per un mes de setembre.
Aquesta situació, sumada a la situació de sequera de la vegetació incrementa molt el risc d’incendis forestals i per això Protecció Civil de la Generalitat emet una prealerta del Pla INFOCAT per risc d’incendis i demana la col·laboració de la població per minimitzar el risc d’ignicions.
Les previsions meteorològiques indiquen que s’assoliran temperatures extremes des d’avui i durant els propers dies, especialment a les comarques de Ponent. Demà, diumenge es preveu que l’episodi afecti a tot el territori. Pel que fa a l’extrem sud del litoral, els valors més alts estan previstos per dilluns dia 5.
L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha informat que el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) es troba en fase 2 d’alerta.
Les comarques amb més risc de temperatures extremes avui són:
Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat, Segrià, Garrigues, Noguera, Pla d’Urgell, Urgell i, en menor mesura, Cerdanya, Berguedà, Bages, Anoia i Alta Ribagorça.
Demà, la previsió indica temperatures extremes arreu, amb especial incidència a les comarques: Alt Empordà, Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat, Segrià, Noguera, Pla d’Urgell, Urgell, Garrigues, Bages i Anoia. Cal, però, tenir especial cura arreu de Catalunya.
Davant aquesta situació cal hidratar-se molt, encara que no es tingui especial sensació de set. Cal tenir especial cura dels nens i gent gran. Cal evitar estar a l’aire lliure sota el sol en les hores de màxima insolació. Podeu consultar tots els consells al següent enllaç: CONSELLS DE PROTECCIÓ CIVIL
El risc d’incendis forestals és especialment alt en les següents comarques:
– Demarcació de l’Alt Pirineu: Pallars Jussà.
– Demarcació de Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat i Vallès Occidental.
– Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages i Solsonès.
– Demarcació de Girona: Alt Empordà i Baix Empordà.
– Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell.
– Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Priorat.
– Demarcació de Terres de l’Ebre: Terra Alta i Ribera d’Ebre.
Cal ser especialment curosos i evitar conductes negligents que poden provocar un incendi com llençar burilles des d’un vehicle, que encara que semblin apagades, poden revifar amb la corrent d’aire i iniciar un foc de marge i estendre’s amb rapidesa
Switch to mobile version