Autor Economia
28 setembre 2016 a 15:00

CaixaBank i la Universitat de Lleida posen en marxa la Càtedra AgroBank

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

La Càtedra AgroBank es crea amb l’objectiu de promoure la transmissió de coneixement científic i tècnic

El director general de CaixaBank, Juan Alcaraz, i el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández

El director general de CaixaBank, Juan Alcaraz, i el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández

CaixaBank i la Universitat de Lleida han creat la Càtedra Universitat-Empresa Agrobank sobre qualitat i innovació agroalimentària, amb l’objectiu de promoure la transferència de coneixement científic i tècnic entre estudiants i investigadors, professionals del sector i clients de l’entitat financera.

La Càtedra s’ha posat en marxa amb la signatura d’un acord entre el director general de CaixaBank, Juan Alcaraz, i el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández. CaixaBank s’ha implicat en la creació d’aquesta Càtedra a través de la seva línia de negoci especialitzada en el sector agrari, AgroBank, que dóna suport econòmic a totes les iniciatives que es desenvolupin en el si d’aquest projecte.

Juan Alcaraz ha destacat que la creació de la Càtedra permetrà que les millores tecnològiques derivades del treball acadèmic i investigador repercuteixin de forma directa en els clients de l’entitat. “Serem un vehicle transmissor de coneixement”, ha assenyalat Alcaraz, “el que donarà valor a una de les fortaleses de l’entitat: l’assessorament als seus clients en qualitat agroalimentària, en innovació i desenvolupament de noves tecnologies, processos i productes”.

De la seva banda, el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, ha assenyalat que la creació d’aquesta càtedra consolida el lideratge de la UdL en investigació agroalimentària, al mateix temps que demostra el compromís de la institució per intensificar els processos de transferència de coneixements i de col• laboració entre el món acadèmic i el sector productiu

La Càtedra, l’activitat de la qual s’estén per tot el territori nacional, comprèn tota la cadena del sistema agroalimentari, des del camp fins a la taula i inclou aspectes agrícoles i ramaders, de la indústria alimentaria, l’enginyeria agrària i altres aspectes legals i econòmics relacionats amb l’activitat d’R+D+i. També posarà en marxa accions de formació, divulgació o promoció.

Reconeixement a la millor tesis doctoral

Durant el primer any, la Càtedra AgroBank té prevista la celebració, el proper 22 de novembre al CaixaForum de Saragossa, d’una jornada sobre els Reptes actuals i futurs en el sistema agrari mediterrani. La trobada tindrà com a conseqüència l’elaboració d’una sèrie d’informes tècnics que estaran disponibles per a tot el sector a través de la revista AgroBank i a la web de la Càtedra.

A més, les dues institucions convocaran el I Premi de la Càtedra AgroBank Qualitat i Innovació en el sector agroalimentari a la millor tesis doctoral. El termini de presentació de candidatures començarà l’1 d’octubre. El premi, de 3.000 euros per a un únic guanyador, es resoldrà el febrer de 2017. En l’àmbit de la transferència de coneixement, la Càtedra té previst portar a terme col• laboracions entre investigadors de la Universitat i la indústria alimentària.

El director de la Càtedra és el doctor Antonio Ramos, catedràtic de Tecnologia d’Aliments de la UdL. Ramos ha sigut el director del Departament de Tecnologia d’Aliments de la Universitat de Lleida els últims tres anys, coordinador de la llicenciatura en Ciència i Tecnologia dels Aliments (2004-2007) i subdirector de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agraria de la Universitat de Lleida (2007-2010). Actualment és responsable del servei científic tècnic de la UdL ‘Qualitat microbiològica al sector agroalimentari’, dirigit a les empreses del sector.

AgroBank, la línia de negoci dissenyada per al sector

CaixaBank articula tots els productes i serveis dirigits al sector agrari i agroalimentari a través de la línia de negoci AgroBank, amb la que està consolidant el seu lideratge amb més de 335.000 clients del sector en tot el territori espanyol. A més, CaixaBank disposa d’oficines especialitzades en tots els nuclis de població amb una activitat econòmica sustentada sobre el sector agrari. En total, compta amb 576 oficines AgroBank al territori espanyol, des de les que dóna un servei proper, especialitzat i altament professional que permet mantenir i millorar la posició com entitat de referència per a aquest sector.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×