Autor Cinema, teatre i televisió
6 setembre 2016 a 18:00

Crítica cinematogràfica: Marte

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Bona adaptació i perfecta recreació

 Marte (The Martian)

CIÉNCIA FICCIÓ. EE.UU. Estrenada: 2015. Dirigida per: Ridley Scott. Repartiment: Matt Damon, Kate Mara, Jessica Chastain, Kristen Wiig. Duració: 142 min

Ridley Scott, director de grans cintes de ciència ficció com Blade Runner o Alien es va llançar a dirigir l’adaptació cinematogràfica del llibre d’Andy Weir Marte. Mark Watney, un astronauta especialitzat en botànica, i un grup d’astronautes de la NASA viatjen a Mart per investigar si el planeta podria ser habitable. Per culpa d’una tempesta de sorra la tripulació ha de marxar del planeta. Mark Watney, durant l’evacuació, pateix un cop i la tripulació pensant que ha mort l’abandonen. Watney haurà de sobreviure amb provisions per a 4 mesos fins que una nova tripulació el vagi a buscar, és a dir, 4 anys.

Amb una trama tant intrigant Scott és capaç de crear un film que s’adapti a la perfecció a les necessitats de gairebé tots els espectadors: un bon film, ben adaptat de la novel·la original i el més acurat possible a la realitat. Possiblement Marte sigui una de les pel·lícules que millor recrea l’atmosfera del planeta vermell i un dels films que més s’adapta a la realitat de la possible vida allà.

Matt Damon interpreta a Mark Watney d’una forma molt precisa, no resulta una actuació fàcil ja que es tracta d’un home sol a un planeta totalment desolat i en una situació desesperant. Un repte fàcil per un actor amb un registre tan ampli com és l’actor de Salvar al soldado Ryan o El indomable Will Hunting.

Cristina Nocete

@crisnocete

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×