Autor La recepta
15 Setembre 2016 a 12:00

Crudités de tomàquets farcits de cuscús

sdr

Encara ens queden uns dies d’estiu, aprofitem-los perquè molt aviat canviarem d’estació, i amb ella, de tipus de plats, passarem d’un àpat més fresc i lleuger a un més reconfortant , ple de cremes i sopes . Avui preparem uns deliciosos tomàquets farcits de cuscús , un entrant ple de sabors i totalment vegetarià.

Ingredients per a 2 pax

• 2 tomàquets grans madurs

• 100 grams de cuscús

• Mateixa quantitat de brou de verdures

• Suc de mitja llimona

• ¼ pebrot verd

• Pebre vermell fumat, cúrcuma ( a gust )

• 1 cullerada de mel de castanyer

• Julivert

• Pastanaga ratllada

• Sal , oli d’oliva

• 3 Xampinyons

• Sorra d’olives negres

Elaboració

Rentem els tomàquets, els tallem per la meitat i amb un buidador o cullereta els buidem de la polpa, reservant.

Els posem cap per avall sobre un paper perquè s’escorrin.

Passats uns minuts, els passem per una paella amb oli molt calent, només pel contorn de la vora que hem tallat, el just perquè prengui un lleuger color torrat. Reservem.

En un got o cassó, posem el cuscús i aboquem sobre ell la mateixa quantitat de brou de verdures, ben calent. Ho tapem i deixem 5 minuts perquè la pasta creixi i consumeixi el brou.

Piquem el julivert, el pebrot verd i la polpa del tomàquet que hem reservat, amb una forquilla remenem el cuscús per separar els grans i ho afegim tot, juntament amb la mel, oli i una mica de sal.

Omplim els tomàquets, els vam decorant amb pastanaga ratllada i sorra d’olives negres (recepta preparada en anteriors articles).

En una paella, li donem un cop de calor als xampinyons, mínimament, perquè mantingui el seu cos cru. Emplatem col·locant els tomàquets entre ells, finalment, el toc d’oli d’oliva verge al pebre negre.

Consell

Les espècies que usem donaran una tendència gustativa o una altra , en aquest cas els sabors ens recorden menjars orientals, podem canviar cúrcuma per alfàbrega o menta i afegir fruits secs picats ben fins , fer servir la mel que tinguem a mà i canviar la sorra d’olives negres per olives normals.

Autor:dlcocinaygastronomia.com

Switch to mobile version