Autor La recepta
8 Setembre 2016 a 12:00

Fumet de peix

fumet de peix

El secret d’un bon plat està sobretot en les seves característiques organolèptiques, nosaltres avui ens centrarem en una d’elles: el gust; per això, prepararem un espectacular brou de peix, un clàssic entre clàssics: el fumet de peix. Un bon fumet ens assegura un alt tant per cent d’èxit en la recepta que elaborem, ja que el seu intens sabor donarà a qualsevol sopa, salsa, paella o fideuà una gran varietat de matisos.

Ingredients:

  • 5 l. aigua
  • 1 kg. De morralla (peix variat de roca)
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 3-4 pastanagues
  • ½ cabeça d’alls
  • Pebre en gra (uns quants grans)

Elaboració

Rentar el peix en aigua freda per treure possibles impureses. Posar-ho en aigua freda en una olla alta i estreta, juntament amb les verdures tallades de forma indiferent. Portar a ebullició.

Durant 15 minuts i en escalfar el líquid aniran pujant impureses a la superfície, formant una escuma que hem de retirar amb un pot.

Quan bulli, ho deixem uns minuts més i apaguem, deixant reposar.

Finalment només ens queda filtrar i desgreixar usant una estamenya o colador fi.

Consell

També podem fer servir espines de peixos blancs.

Es pot congelar sense problemes, en cas de guardar en nevera, consumir màxim en tres dies o haurem de llençar-lo.

Autor:dlcocinaygastronomia.com

Switch to mobile version