Autor Noticies
23 setembre 2016 a 15:00

Jordi Jané vol reduir les morts a les carreteres

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Jané s’ha sumat a la campanya #0mortstrànsit que ha endegat el Departament d’Interior amb el Servei Català de Trànsit

Campanya transit

Campanya transit

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha afirmat que no volem morts a les nostres carreteres i, amb aquest objectiu, el Departament d’Interior i el Servei Català de Trànsit posen en marxa la campanya #0mortstrànsit. “Volem que la ciutadania es vagi conscienciant per aconseguir-ho”. “Es tracta de comprometre’ns a respectar els altres i a les normes, i tenir una conducció responsable”, ha afegit.
Jané ho ha destacat en la clausura de les XIX Jornades Mediterrànies de Seguretat Viària organitzades per l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit, P(A)T, coincidint amb el 1r Dia Europeu sense Morts de Trànsit que se celebra.
El titular d’Interior ha explicat que en el que portem d’any hi ha hagut 112 persones mortes a causa d’un accident de trànsit, el que representa 18 persones mortes menys que l’any passat. “La tendència és positiva, però no ens conformen. Hem de seguir avançat en l’objectiu europeu de zero víctimes mortals el 2050”.
 
Per últim, el conseller Jané ha posat en valor la tasca que s’està fent des de la Fiscalia de Trànsit i ha agraït la seva presència en aquestes jornades. “Sabem que des de la justícia també ens ajudaran a reduir els accidents de trànsit i les males conductes al volant”.
Per la seva banda, la directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugenia Doménech, ha aprofitat la inauguració de l’acte per plantejar un nou escenari de seguretat viària. “Apostem per una mobilitat més sostenible i segura, però també més feliç tant físicament com mentalment”. Doménech ha aprofitat l’esdeveniment per presentar la nova campanya de conscienciació de l’SCT “Avui que se celebra per primera vegada el Dia Europeu sense Morts de Trànsit és un bona oportunitat per treballar en els petits objectius, ja que poden aconseguir grans coses. Per això presentem la campanya #0mortstrànsit” I ha afegit: “Hem d’aprofundir en el compromís per una major seguretat a les ciutats i les carreteres”.
Les jornades han comptat amb diferents ponents i experts que han plantejat els reptes d’ara per arribar a un futur pròxim sense víctimes.
El 1r Dia Europeu sense Morts de Trànsit és una iniciativa de l’Organització Europea de Policies de Trànsit (TISPOL) que ha organitzat una nova campanya de seguretat viària coneguda com Projecte Edward, acrònim d’European Day Without a Road Death (Dia Europeu sense Morts de Trànsit). El projecte Edward, que neix per fer reflexionar a tots els usuaris viaris sobre la seva actitud i comportament a la carretera,  està composat per 10 vídeos amb missatges sobre factors de risc (https://www.tispol.org/edward).
 
Durant l’acte tant el conseller d’Interior com la directora de l’SCT han aprofitat per sumar-se a la campanya #0mortstrànsitque avui ha endegat el departament d’Interior junt amb el Servei Català de Trànsit i que té per objectiu conscienciar la ciutadania sobre l’objectiu de reduir a zero les víctimes mortals per sinistre viari a través de la seva implicació en la campanya fent-se una autofoto (selfie) amb els dits en forma de 0 i/o OK (unint els dits índex i polze) i compartint-la a Twitter,Facebook, Instagram o Whatsapp. D’aquesta manera, amb la campanya es pretén viralitzar aquest gest i el seu significat com a símbol de compromís amb la prevenció dels sinistres viaris i de la responsabilitat compartida en la seguretat viària.
Cal recordar que l’objectiu de zero víctimes mortals en sinistre viari és un objectiu fixat per la Unió Europea de cara l’any 2050 i  que recull el Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020.
La campanya s’estendrà  fins al 20 de novembre d’enguany, coincidint amb el Dia Mundial en record de les víctimes en accidents de trànsit. També coincidirà amb la celebració de la Nit Europea sense accidents que es durà a terme el 15 d’octubre.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×