Autor Economia
17 Setembre 2016 a 10:00

L’economia catalana augmenta l’activitat un 3,4% interanual

Al segon trimestre del 2016

Economia catalana

Economia catalana

La dada es manté per sobre de la mitjana espanyola (3,2%) i gairebé dobla la mitjana de la UE-28 (1,8%)
La variació intertrimestral és del 0,8%

El producte interior brut de Catalunya registra un augment interanual del 3,4% al segon trimestre del 2016 i encadena cinc trimestres de creixements superiors al 3%, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Malgrat que la dada mostra una variació inferior a la del trimestre anterior (3,6%), es manté per sobre de la mitjana espanyola (3,2%) i gairebé dobla la mitjana de la UE-28 (1,8%). El conjunt de l’economia catalana creix impulsat per l’evolució positiva de la demanda interna, amb un augment del 3,2% interanual, així com també per la contribució del saldo exterior (0,5%), tot i que aquesta és més moderada.
En termes intertrimestrals, el PIB de Catalunya repunta lleugerament respecte a la dada del trimestre anterior i se situa en el mateix valor que la mitjana espanyola (0,8%). D’aquesta manera, el PIB català encadena tretze trimestres consecutius de creixements trimestrals. Pel que fa a l’agregat de la UE-28, l’increment trimestral registrat ha estat del 0,4% en el mateix període.

 

Switch to mobile version