Autor Societat
13 Setembre 2016 a 17:00

Protecció Civil activa el Pla INUNCAT en fase d’Alerta

A partir d’aquesta tarda

temps

Foto: Paquita Vallbé

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, a partir de les 20 hores d’avui dimarts fins el matí de dimecres es poden produir pluges intenses que, de forma puntual, podrien arribar a superar el llindar màxim d’intensitat de 40 l/m2 en 30 minuts i en algunes zones es podrien acumular quantitats d’entre 50 i 100 l/m2 d’aigua en tot l’episodi, valors per sobre dels habituals. Les tempestes començaran afectant el sud i l’oest de Catalunya aquest vespre desplaçant-se durant la propera matinada i fins demà al matí cap a les comarques del litoral central i la demarcació de Girona. Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra. A conseqüència d’aquest episodi previst, s’ha demanat als ajuntaments, especialment els de la franja litoral, que prenguin mesures preventives en les zones inundables dels seus municipis.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions davant d’aquestes previsions, i activarà el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT en fase d’Alerta a partir de la tarda, coincidint amb l’inici de les tempestes.

Davant d’aquestes previsions, Protecció Civil recomana no aparcar els vehicles en rieres o punts subterranis inundables, ni creuar rieres si baixen amb aigua, encara que sigui dins del vehicle, ja que aquest pot ser arrossegat encara que no hi hagi gaire profunditat. Igualment, cal evitar apropar-se a les lleres de rius i rierols que poden recollir aigua caiguda conca amunt i poden créixer de forma sobtada.
En cas de perill o emergència, recordeu de trucar al telèfon d’emergències 112.
També és important netejar de fulles seques i brutícia els embornals, desguassos i desaigües de patis, terrats i soterranis abans que comenci a ploure per evitar embussos que poden provocar inundacions d’aquests espais.
Protecció Civil demana molta prudència també a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot en els desplaçaments. En cas que us sorprengui un episodi tempestuós fort a l’exterior, busqueu refugi en un lloc tancat fins que passi el gruix de la tempesta.
Switch to mobile version