Autor Articles i estudis
16 Setembre 2016 a 12:00

Què ofereix a la seva empresa una consultoria d’operacions corporatives?

jordi toquero

Té clar com pot ajudar al seu negoci comptar amb una consultoria d’operacions corporatives? Les transformacions del mercat, un entorn laboral més competitiu o la necessitat d’accedir a nous mercats ens obliguen a prendre decisions en el si de la nostra empresa per aconseguir una major competitivitat, i davant aquesta situació no convé quedar-nos impassibles.

Com a empresaris, podem tenir clars els nous reptes a aconseguir amb el nostre negoci, els horitzons futurs que volem assolir i els objectius a assolir. Sabem cap a on volem arribar, però és normal que ens assaltin els dubtes en plantejar el procés de com aconseguir-ho. I és precisament aquí on un servei de consultoria d’operacions corporatives es convertirà en la guia perquè els nostres passos es tradueixin en reeixits.

Una consultoria d’operacions corporatives està destinada a aconseguir avantatges competitius consistents i sostenibles en l’empresa que li permetin seguir creixent i consolidant-se, diferenciant-se així de la competència per, en última instància, optimitzar beneficis. Serà, com veiem, una veu autoritzada que ens assessorarà i que resultarà clau en la presa de decisions.

I en quins aspectes concrets és útil explicar una consultoria d’operacions corporatives? Per exemple, davant la presa de decisions estratègiques, en el moment de definir vies de creixement, davant l’anàlisi de la viabilitat econòmica i tècnica de nous projectes, per facilitar l’entrada a nous mercats, en la compra o venda d’un negoci, davant la necessitat de reestructuració de capital, o en el moment de dur a terme desinversions, adquisicions o fusions.

Totes són operacions en què l’assessorament en la recerca, avaluació i negociació d’oportunitats aporta a l’empresa un valor rellevant que pot atorgar una consultoria d’operacions corporatives.

Comptar amb una consultoria d’operacions corporatives i amb la veu d’experts que identifiquin les opcions que més convenen al nostre negoci sempre implica canvis positius i millores en l’empresa. És d’aquesta manera, amb un assessorament integral, la manera de assegurem les millors garanties en aquest tipus de processos.
En parlar d’operacions corporatives no només ens referim a grans firmes. És també un servei molt útil per a empreses de caràcter familiar, pel que fa a la planificació d’un relleu generacional i de successió, per exemple.
En Toquero Assessors oferim a les empreses un servei de consultoria d’operacions corporatives, situant al client en el centre d’acció, i acompanyant-lo en la definició i consecució dels seus objectius. Oferim assessorament professional i individualitzat en fusions, valoració d’empreses, o refinançament amb entitats financeres.

Switch to mobile version