Autor Motor
2 setembre 2016 a 10:00

Tot a punt per les 24 Hores de Barcelona Trofeu Fermí Vélez

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

La cursa de resistencia tindrà lloc d’avui a diumenge

24 Hores Circuit de Catalunya

24 Hores Circuit de Catalunya

La 18a edició de les 24 Hores de Barcelona-Trofeu Fermí Vélez, tindrà lloc al Circuit de Barcelona-Catalunya del 2 al 4 de setembre, ha estat presentada al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet de Barcelona juntament amb les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes, que es disputen el mateix cap de setmana. L’emblemàtica prova de resistència del Circuit compta amb un total de 65 equips inscrits de 15 nacionalitats diferents.

L’acte ha estat presidit per Gerard Figueras, secretari general de l’Esport;Vicenç Aguilera,  president del Circuit; Josep Mateu, president del RACC; iAntoni Guil, alcalde de Montmeló, per part del Circuit de Barcelona-Catalunya, i Ignasi Simón, alcalde de Lliçà d’Amunt i Francesc Padró, president del grup 24 Hores per part de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes, amb la presència d’altres autoritats, equips, pilots i personalitats del món del motor.

Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunya, ha posat de manifest que son capaços d’ajuntar aquest tipus de proves en menys de 5 km, en un país que té capacitat per fer esdeveniments d’aquesta dimensió. Aquest cap de setmana al Circuit tindrà unes 24 Hores molt més internacionals, contents amb aquesta projecció que van iniciar fa uns anys amb Creventic, i amb uns vehicles de primera divisió amb unitats espectaculars. Tenen tots els ingredients per oferir unes espectaculars jornades de motor aquest cap de setmana.

Per la seva part, Josep Mateu, president del RACC, ha destacat: “Aquest tipus de proves requereixen concentració, molta complicitat, molt rigor i cura pel detall. Volem agrair al Circuit que sàpiga mantenir la competitivitat i l’espectacularitat de la prova”. L’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, ha constatat que sense empenta, il·lusió i voluntat no seria possible fer curses d’aquest tipus. Tot el que neix des de la base perdurarà en el temps, i aquestes són les experiències vitals per al país. Perquè el motor pel nostre país és molt important.

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha explicat: “Després d’un estiu olímpic, el curs esportiu es reprèn amb un esport tan genuí com el del motor, i ho fa de la millor manera possible. No és casual que en un territori tan proper hi hagi un seguit de gent que hi posi tanta il·lusió i esforç. Entre tots situem Catalunya, que té aquesta capacitat de resistència que simbolitza a través del motor”.

La pluricampiona mundial Laia Sanz tornarà competir a les 24 Hores de Barcelona i ho farà junt amb Jaime Font i Francesc Gutiérrez. Precisament, Gutiérrez s’ha mostrat entusiasmat abans de fer front a la seva 18a participació a la prova. “És una cursa que enganxa molt, és una prova d’estratègia i d’equip. Té una màgia molt especial i per això any rere any hi estem presents. Enguany volem estar al capdavant de la nostra categoria i aquest serà el nostre repte per aquest 2016”.

A més de l’activitat frenètica a la pista, els aficionats podran gaudir de l’oferta gastronòmica del Tapes GP amb un Menú Paella (migdia) i un Menú Barbacoa (nit), així com també podran viure un ambient festiu amb la sessió de DJ’s, el dissabte des de les 20:00 fins a les 02:00h.

Entrada gratuïta i visita al pit-lane
L’entrada al Circuit de Barcelona-Catalunya és gratuïta de divendres a diumenge per a tots els espectadors, Abonats Socis i Oficials del Circuit que vulguin viure l’emoció de l’autèntica resistència amb les 24 Hores de Barcelona-Trofeu Fermí Vélez. L’accés al pàdoc també serà lliure al llarg del cap de setmana.

Els entrenaments lliures, qualificatius i nocturns tindran lloc el pròxim divendres, mentre que l’emblemàtica cursa es disputarà sobre el traçat FIA de 4.655m i arrencarà amb sortida llançada a les 12:00h del dissabte. A més, es podrà realitzar gratuïtament una visita al pit-lane en les hores prèvies a la cursa, de 10:30 a 11:00h.

Es podrà entrar al Circuit de Barcelona-Catalunya a partir de les 09:00h per la Porta 2. L’estacionament dels vehicles s’efectuarà als pàrquings exteriors A2 i A3. Els espectadors podran seguir tota l’activitat des de les Tribunes Principal, I, H i G. També s’ha habilitat una zona de càmping gratuït, situat al bosc de la Tribuna G, en l’àrea de pícnic.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×