Autor Articles i estudis
29 octubre 2016 a 12:00

Acomiada’t de les cicatrius i presumeix de rostre!

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

bellesa cicatrius

És molt possible que l’acne, una intervenció quirúrgica o un traumatisme hagi deixat empremta en la teva pell en forma de cicatriu o marca. Si et sents incòmoda amb aquests senyals o t’acomplexen, el teu millor aliat és una rutina de cura personal que combini el tractament de regeneració i el maquillatge, es tracta de la cara o l’escot Estàs preparada per presumir de pell? Pren nota!

Cremes regeneradores
Abans d’intentar camuflar les marques o cicatrius, recorda que en el cas que les ferides siguin recents i estiguin en procés de curació no han de maquillar-se, només aplicar el tractament indicat pel metge o oli de rosa mosqueta, que ajuda a la bona cicatrització . Maquillar una ferida encara oberta pot donar lloc a infeccions o que la ferida tardi molt temps més en curar. Per això, és imprescindible fer-li cas al metge i seguir les seves instruccions al peu de la lletra.

Quan la pell estigui curada, segueix aquesta rutina de bellesa…

 • Neteja, tonifica i hidrata perfectament la cara. Tenir la pell perfectament neta i sense rastre de cèl·lules mortes, pel que hauries d’anar exfoliant-periòdicament.
 • Il·luminadors o correctors en funció del color de la correcció a realitzar.
  • Aplica un corrector verd si els teus cicatrius són d’un to vermellós, o un corrector groc si els teus cicatrius són de color violeta. Si són marronoses hauràs d’utilitzar un corrector rosa.
  • Utilitza una petita quantitat sobre la cicatriu i fusiona-la. És important ser molt precís i posar producte només a la zona a tapar.
  • Tria el tipus de textura tant del corrector com de la base, depèn de l’aparatosa que sigui la cicatriu, però, en general, aconsellen que una textura compacta, que és la que més capacitat per cobrir té. Si la lesió és més subtil, podria ser suficient en líquid.
 • Disposa una base de maquillatge correctora, amb una concentració de pigments superior a una base de maquillatge normal. Aquest tipus de productes, a més, són resistents a l’aigua.
  • Deixa que el corrector reposi durant uns minuts i després aplica la base de manera normal, però tenint cura de no arrossegar les correccions que has realitzat, per a això dóna petits tocs.
  • Per triar el color idoni, tingues en compte el to i el sub-to. El primer es selecciona en base a color de l’escot, matís que s’ha de clonar. El sub-to de la pell pot ser citrí o rosat.
 • Fixa el maquillatge. Per a això recorre a unes pólvores compactes o soltes, sempre mat i del color de la pell (aplicant-los amb una borla, fent pressió sobre la zona per assegurar el maquillatge) i després ruixa la cara amb un esprai fixador.

Tingues en compte que…

 • Pots corregir i aplicar el fons de maquillatge o invertir l’ordre. Les dues formes són bones.
 • Els pigments correctors són del mateix tipus que els que s’utilitzen en els protectors solars, per tant, ofereixen la protecció suficient per al dia a dia, sense exposar-te al sol. Si vas a la platja o a la piscina per bronzejar-te, has d’aplicar el maquillatge després del protector solar, i repetir l’aplicació de la protecció solar cada 2 o 3 hores.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×